Het inrichten van een wasruimte is eigenlijk een luxe probleem. Want hoeveel mensen hebben er nou daadwerkelijk een apart washok? Maar als je hem dan hebt, dan moet je er ook optimaal gebruik van maken. Of het nou een grote kamer of een klein kamertje is, als je het slim inricht is het gewoon superhandig. Maar hoe doe je dat nou en wat zijn slimme wasruimte ideeen?

Ik had het laatst met een kennis over de wasruimte en deel graag wat inspiratie en tips die je in een handomdraai zelf toe kunt passen.

wasruimte ideeen

Wasruimte ideeen: sfeer creëren

Een leuk idee om je wasruimte er sfeervoller uit te laten zien, is om een wastas te gebruiken in plaats van een wasmand.

Wasmanden kunnen onhandig groot zijn en wat rommelig ogen. Een wastas daarentegen, is er in allerlei kleuren en soorten. Ze passen in ieder huis. Ze zijn flexibel, ruimtebesparend en makkelijk in gebruik. Ze pimpen gelijk je hele washok.

Apparaten achter een deurtje

Andere wasruimte ideeen om de ruimte een frisse look te geven is om gordijntjes te gebruiken. Hang ze bijvoorbeeld voor de wasmachine of droger. Je kunt er natuurlijk ook een houten deur voor zetten, maar dat moet wel in de ruimte passen.

Zo werk je deze apparaten eenvoudig weg en creëer je het gevoel dat je zelf wilt uitstralen. Voor kleinere dingetjes zoals wasknijpers en kleerhangers kun je het beste mandjes gebruiken.

Leuk om te zien en oogt ook nog eens opgeruimd. Twee vliegen in één klap.

Praktische tips voor de wasruimte

Een praktische tip om je wasruimte zo gebruiksvriendelijk mogelijk in te richten is om je strijkplank aan de muur te hangen. Zo neemt het geen ruimte in wanneer je de plank niet gebruikt, maar klap je hem toch in een paar tellen uit als je besluit om te gaan strijken. Hetzelfde kun je doen met je droogmolen.

Brabantia heeft bijvoorbeeld hele makkelijke droogrekken die je aan de muur of deur kunt hangen.

 wasruimte inspiratie

Kleine wasruimte ideeen

Bij gebrek aan ruimte is het slim om gebruik te maken van de hoogte van je kamer.

Hier liggen meestal nog kansen. Bevestig eens kastjes aan de muur, waar je een voorraad handdoeken of wasmiddel kunt bewaren.

wasruimte idee

Simpele plankjes kun je gebruiken om accessoires op te zetten zodat je kamer wat gezelliger oogt. Een plank op de wasmachine is natuurlijk handig om was op te vouwen.

Ben jij visueel ingesteld of ben je gewoon benieuwd naar wat leuke inspiratie? Bekijk dan dit filmpje van een moeder van 6, die haar washok transformeerde tot een ware eyecatcher!