Wat versta jij onder een moderne badkamer? Een eigentijdse badkamer, ingericht volgens de laatste modetrends? Of een badkamer die duurzaam, energie zuinig en waterbesparend is? Ondanks smaken verschillen en trends elkaar in een razend tempo opvolgen is het wel mogelijk om de stijl van een moderne badkamer gedeeltelijk te omschrijven.

Zo heeft een moderne badkamer meestal een strakke afwerking. Het kleurgebruik is neutraal, maar de badkamer is wel voorzien van alle luxe en comfort. Je ziet strakke lijnen en de neutrale kleuren terugkomen in de badkamermeubels maar ook in de afwerking van de wanden en vloer. De muren van moderne badkamers zijn meestal voorzien van grote tegels.

Toch wordt er vandaag de dag ook vaak gekozen voor een betonlook afwerking. Op de vloer van een moderne badkamer gebruikt men ook grote tegels of de nu erg populaire gietvloer die verkrijgbaar is in vele kleurtinten. Je kunt een moderne badkamer extra luxe of duurzaam maken door accessoires te gebruiken die je niet direct terug ziet. Denk aan bijvoorbeeld een waterbesparende toilet of kraan. Ook luxe verlichting die dimbaar is of met sensoren werkt wordt vaak ingezet bij het creëren van een moderne badkamer.

De badkamers van nu zijn energiezuinig

Badkamers zijn er in heel veel verschillende stijlen waarvan de moderne badkamer er één is. De perfecte badkamer voor jou is een badkamer waar jij je in thuis voelt. Die geheel is ingericht naar jouw, of jullie eisen en wensen. Door de energiecrisis vinden wel steeds meer mensen dat hun badkameraccessoires niet alleen een luxe uitstraling dienen te hebben, maar dat deze ook energiezuinig moeten zijn.

Met een toilet voorzien van de nieuwste technologie spoel je net zo goed door, maar gebruik je wel minder water. Zo zijn toiletten van het merk TECE voorzien van een instelbaar spoelvolume. Met elke druk op de knop bespaar je ongeveer twee liter water. Bovendien zijn deze toiletten eenvoudig in hoogte verstelbaar. Ook door het plaatsen van een waterbesparende douchekop bespaar je op energie. Zeker als je hierbij ook een thermostaatkraan plaatst. Een thermostaatkraan zorgt ervoor dat het water snel op temperatuur is én blijft. Bovendien kun je eenvoudig tussendoor de kraan even uitzetten, bijvoorbeeld om je in te soppen of shampoo in je haar te doen.

Als je de kraan daarna weer aanzet heb je nog steeds warm water. Je kunt met een thermostaatkraan wel 1000 liter water op jaarbasis besparen! Kijk ook eens naar de upfall shower van Xenz. Dit is een zeer luxe regendouche die, dankzij een slim recyclingsysteem, het water, dat wordt gebruikt bij het douchen, opvangt, reinigt en rondpompt. Hiermee kun je tot 80% besparen op water en gas!

Badkamers van nu zijn niet alleen energiezuinig maar ook duurzaam

Naast de keus voor een energiezuinige badkamer, zie je ook dat steeds meer mensen kiezen voor duurzame badkamermeubels. Dit zijn badkamermeubels gemaakt van duurzame materialen zoals keramiek, glas of solid surface. Solid surface is een hoogwaardig, massief oppervlaktemateriaal dat niet poreus is. Het kan zeer precies worden gesneden en is toepasbaar in elke lengte.

Solid surface is ideaal als je op zoek bent naar een badkamermeubel met afwijkende maten.