Woon je in een gebied met hard water? Dan ken je de nadelen daarvan waarschijnlijk beter dan je zou willen. Een eindeloze strijd die je wellicht lijkt te verliezen…tot je een waterontharder in huis haalt! Dit apparaat is dé oplossing in de strijd tegen kalk.

De voordelen van een waterontharder

De waterhardheid in Nederland verschilt per regio, maar kan echt heel nadelig zijn! Sanitair en huishoudapparaten vol kalkaanslag, droge huid, dof haar, en hoge kosten voor schoonmaakmiddelen en energieverbruik. Het is om gek van te worden. Hoogste tijd dus om daar wat aan te doen met een waterontharder. Waarom? Omdat je dan kunt gaan genieten van fijne voordelen, zoals:

  • apparaten die 30% langer mee gaan doordat kalkaanslag achterwege blijft.
  • textiel die langer mooi blijft.
  • lichamelijke voordelen als zacht glanzend haar en een goed gehydrateerde huid.
  • verlaagde uitgaven aan schooonmaakmiddelen.
  • een lagere energierekening.

De moeite waard, toch?

waterkraan

Investeren in een waterontharder

Nu is een waterontkalker best een investering. Je koopt het apparaat eenmalig, maar hebt ook te maken met jaarlijks onderhoud en eventueel met het toevoegen van zout. Om kosten te drukken kun je kijken naar tweedehands waterontharders of apparaten van B-merken, al is dit laatste niet direct een aanrader. Goede kwaliteit van Europese of Amerikaanse leveranciers gaat stukken langer mee en maken je investering nog meer de moeite waard.

Wat heb je nodig?

Om goed te bepalen aan welke eisen jouw waterontkalker moet voldoen, kijk je naar verschillende dingen, zoals: de waterhardheid in jouw woonplaats, de hoeveelheid water die je dagelijks gebruikt (ook afhankelijk van het aantal gezinsleden) en het soort mechanisme dat je wil gebruiken (mechanisch of elektrisch). Experts kunnen je hier zeker over adviseren. 

waterontharder

Het prijskaartje

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat een waterontharder voor jouw huishouden eenmalig en jaarlijks gaat kosten? Vraag dan eens offertes voor een waterontkalker aan bij aanbieders bij jou in de buurt. Door deze te vergelijken en met interessante partijen in gesprek te gaan kom je tot de beste keuze en weet je ook direct welke kosten daar bij horen. En heb je de waterontharder eenmaal aan de praat? Dan weten we zeker dat je nooit meer anders wil!