Op deze pagina verzamel ik alle woonideeën voor de woonkamer die ik tegenkom. Ik hoop dat je wat hebt aan deze woonideeën en dat je je woonkamer net als ik, kunt inrichten op de manier zoals jij dat wilt.

Woonidee 1: groot lijkt professioneel

Een heel simpel woonidee voor in je woonkamer, is dat eenvoudige attributen die in je woonkamer of keuken staan en GROOT zijn, er professioneel uit zien. Dingen met grote, robuuste knoppen lijken wel uit een keuken van een echt restaurant te komen.

interieur idee: groot lijkt professioneel
Grote accessoires geven een krachtigere look aan je woning dan allemaal kleintjes

Een grote koelkast bijvoorbeeld is sowieso een goed idee. Het is prettig om veel eten en drinken koel te bewaren, maar het staat ook professioneel. Je kunt voor een grote inbouw koelkast gaan, of juist voor een losstaande. Als je er eentje aanschaft zou ik zeker aanraden om er een te nemen met zo’n ijsblokjes maker. Ideaal en… professioneel!

keuken grote koelkast

Woonidee 2: simpele basis geeft ruimte tot creativiteit

Wie een woonkamer heeft die hij regelmatig een nieuwe look wilt geven, maar wilt voorkomen dat het snel rommelig oogt, doet er goed aan om voor een extreem simpele basis te kiezen. In je woonkamer plaats je zo min mogelijk meubels en zo min mogelijk grote vaste elementen zoals een computer, plantenbak etc. Door voor een simpele basis te kiezen kun je vrijwel constant leuke nieuwe frutsels plaatsen, zoals:

  • Een schaal met kaarsen
  • Een glazen vaas gevuld met bv dennenappels, knikkers, bloemen etc
  • Een canvasdoek
  • Een lampje
  • Een kussen
  • Etc.

Landelijk woonidee: De boekenkast

Bijna iedereen heeft wel een boekenkast in zijn woonkamer staan. Het staat interessant, en de boeken die je hebt gelezen en je een goed gevoel geven zijn prettig om in je woonkamer te zien. Het type boekenkast dat je het meeste ziet, is die waarbij de boeken met de rug naar je toestaan. Dat is praktisch want je kunt de titel net aan lezen en je kunt veel boeken kwijt.

boekenkast diy

Maar heb je er ooit aan gedacht om een boekenkast aan te schaffen waarbij de boeken je echt aankijken, zoals in de boekhandel? Als je direct de cover kunt zien, nodigt dit veel meer uit om er weer eens een te pakken en er lekker doorheen te bladeren. Dat is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor je gasten. En regelmatig de boeken die je aankijken wisselen, zorgt ervoor dat je woonkamer leeft.

Woonidee woonkamer kleuren: de groenteschaal

Op tafel in de woonkamer of in de keuken staat vaak een fruitschaal. De kleuren van het fruit trekken aandacht, de groene appel, de gele bananen en de oranje sinaasappels. In de koelkast blijft fruit eigenlijk veel langer goed. Bovendien trekken de felle kleuren van het fruit veel aandacht naar zich toe en dat is niet altijd de bedoeling.

groente schaal

Een alternatief is om juist een groentemand te plaatsen. Hierin plaats je je verse groente zoals een courgette en paprika’s, maar ook knoflook, uien, rauwe aardappels en eventueel ook noten. Zo valt je mand minder op door de felle kleuren, en geeft hij een heel andere twist die in veel keukens en woonkamers niet zal misstaan. Dit is een van de woonideeën voor in je woonkamer waarvan ik weet dat ik al veel mensen blij heb gemaakt!