Wil je een goedkope woonkamer makeover doen omdat het al een tijdje kriebelt? Maar heb je voor je gevoel toch te weinig budget om de veranderingen die je voor ogen hebt door te voeren? Dan kan het erg leuk zijn om jezelf uit te dagen om nog creatiever met geld voor de interieurplannen om te gaan. We schreven al eerder een artikel over besparen op interieur.

Een sfeervolle ruimte creëren hoeft namelijk geen flinke investering te zijn. Je kunt ook op een betaalbare manier de woonkamer een make-over geven. Wil je weten hoe je dit kunt realiseren? Lees dan gauw verder, want we delen de tips graag met jou!

Woonkamer makeover: wanddecoratie aanbrengen

Wanneer je de muren een leuke make-over geeft, heeft dit direct impact op de rest van de ruimte. De muren een andere uitstraling geven kan op verschillende manieren. Zo kan je met een pot verf de muren een verfrissende tint geven, waardoor de woonkamer er opeens heel stijlvol en anders uit kan zien. Ook kan je bijvoorbeeld schilderijen of een klok ophangen. Die kleine aanpassingen kleden de ruimte nog meer aan.

Een leuke optie is om gepersonaliseerde muurstickers in de woonkamer te gebruiken. Het is een betaalbare manier en het maakt de uitdaging om creatiever te zijn helemaal af! Zo kan je echt jouw stijl doortrekken als je de sticker laat maken. Een sticker maken kan in een handomdraai en hoeft niet ingewikkeld te zijn. Heb je al een idee voor de muursticker die je wilt plaatsen?

wanddecoratie

De juiste verlichting gebruiken

Heb je nagedacht over de verlichting in de woonkamer? Door mooie wandlampen, vloerlampen of hanglampen te plaatsen in de ruimte kan je op een betaalbare manier toch een stijlvolle verandering doorvoeren.

Hou je van industrieel, retro of juist een moderne stijl? Laat ook de verlichting aansluiten op jouw woonwensen, zodat de woonkamer één geheel mag worden qua interieur.

Dat ziet er rustiger uit én je vergroot op deze manier ook nog eens het woonplezier!

Goedkope woonkamer makeover: ander vloerkleed neerleggen

Heb je al een vloerkleed in de woonkamer liggen? Dan kan het leuk zijn om deze eens te veranderen. Je zult merken dat het een betaalbare verandering is die meteen opvalt. Ga voor een ander tintje, printje of zelfs vorm voor een verrassend effect in jouw woonkamer inrichting.

woonkamer makeover Vloerkleed

Kleine woonkamer makeover: passende accessoires en woondecoratie

Heb je bovenstaande veranderingen doorgevoerd, dan heb je er al een kleine woonkamer makeover op zitten en ziet de woonkamer er vast heel anders uit!

Natuurlijk zijn we erg nieuwsgierig geworden hoe je mini makeover woonkamer is geworden. Om de betaalbare metamorfose compleet te maken, kan je ervoor kiezen om de ruimte te stijlen met passende accessoires en woondecoratie.

  mini makeover woonkamer

Denk daarbij aan mooie kaarsen, een vaasje met bloemen of een plant. Ook kan je een inspirerend tafelboek neerleggen of een beeldje plaatsen als eyecatcher. Veel plezier met deze make-over en geniet van het eindresultaat.