Met zomerse temperaturen is een frisse duik nemen geen overbodige luxe. En hoe fijn is het als je ook met wat minder hoge temperaturen in een warm en schoon zwembad kunt plonsen? Zorg ervoor dat jouw zwembad helemaal klaar is voor deze zomer. Dan kan het genieten beginnen!

Friends showing beer to camera at poolside

Verwarm jouw zwembad met een warmtepomp

Met een warmtepomp geniet je de hele zomer van heerlijk verwarmd zwemwater. Maar wat is een warmtepomp nou? Een warmtepomp is de populairste en daarnaast meest efficiënte manier om je zwembad te verwarmen. De pomp doet dit door buitenlucht om te zetten in warmte. De buitenlucht wordt onder hoge druk samengeperst, waardoor er warmte ontstaat. Deze warmte wordt daarna via een spiraal afgegeven aan het zwemwater. Een eenvoudige en snelle oplossing, zodat jij van een aangename temperatuur van het zwemwater kunt genieten!

Tip: zet de warmtepomp bij voorkeur 4 uur voordat je gaat zwemmen aan. Dan wordt het hele zwembad een keer rondgepompt en verwarmd! Kies je voor een inverter pomp? Deze kan de hele dag en nacht aan blijven staan.

Verschillende soorten en maten

Warmtepompen zijn er in verschillende soorten en maten. Let dus goed op wat voor pomp je nodig hebt voor jouw zwembad. Niet geheel onbelangrijk is het om te weten wat zo’n pomp nou kost. Een warmtepomp voor een bouwkundig zwembad koop je vanaf ongeveer €1000,- en een ‘plug & play’-pomp voor een opzetzwembad bemachtig je voor zo’n €400,-. Voor gebruikskosten moet je denken aan gemiddeld zo’n 5 eurocent per geproduceerde kilowatt aan warmte. Houd er wel rekening mee dat het echte exacte verbruik van veel factoren afhankelijk is, zoals: weersomstandigheden, gebruiksuren van het zwembad en de grootte en inhoud van het zwembad.

Happy little girl and boy holding hands jumping into outdoor swimming pool in a tropical resort during family summer vacation. Kids learning to swim. Focus on boy.

Zwemmen in helder water

Dat is natuurlijk heel fijn, een warm zwembad. Maar als je zwembad niet schoon is of blijft, heb je daar niet heel veel aan. Een zwembadpomp is de basis van een schoon zwembad. Deze pomp voert het water door het filtervat en de eventuele verwarming. Daarnaast zorgt de zwembadpomp ervoor dat het zwembadwater in beweging blijft: hierdoor kunnen desinfectiemiddelen (zoals chloor) goed hun werk doen. Op deze manier blijft jouw zwembad de hele zomer schoon!

Een warmtepomp en zwembadpomp maken jouw zomer nog relaxter

Naast lekker van de zon genieten, heerlijk barbecueën en loungen tot in de late uurtjes zorgt dit er dus voor dat je ook langer van jouw schone zwembad geniet. En kun je ook in de avond een klein zwemfeestje organiseren.. muziekje erbij, drankje erbij. Succes gegarandeerd!

Ben je overtuigd? Lees je dan wel nog even goed in, of laat je adviseren voordat je een warmtepomp of zwembadpomp koopt. Zo ben je verzekerd van een pomp die perfect bij jouw zwembad past.