Eigenlijk is de buurt waar je nu woont zo gek nog niet. Sterker nog, je hebt het hier erg naar je zin. Maar je woning, die laat soms wat te wensen over. Het goede nieuws is dat daar eenvoudig wat aan gedaan kan worden. Door je huis op een aantal simpele manieren te moderniseren, creëer je al snel een hele andere uitstraling en meer wooncomfort.

Moderniseer woning na achterstallig onderhoud

Een oud huis wordt al snel in verband gebracht met achterstallig onderhoud. Bij een modern huis verwacht je geen gebreken. Dus repareer die dakgoot, plaats tochtstrippen en smeer die scheur in de muur dicht. Je huis oogt direct een paar jaar jonger!

moderniseer woning

Fris en fruitig

Je huis ziet er al snel een stuk moderner uit als alles weer fris en fruitig is. Door de muren eens in de zoveel tijd van een nieuwe laag verf te voorzien, het schilderen van de kozijnen goed bij te houden en een muur die vol gaten zit of nog van ouderwets spachtelputz voorzien is opnieuw te laten stuccen, ziet het er allemaal weer als nieuw uit. En kan het weer een aantal jaren mee!

Moderniseer woning met isolatie

Een modern huis is goed geïsoleerd. Dat maakt een huis niet alleen meer waard maar zorgt ook voor een lagere energierekening. Spouwmuurisolatie, vloerisolatie en isolatie van het dak zijn de investering meer dan waard. Ook dubbel of triple glas in plaats van enkel glas laten plaatsen zorgt voor een betere isolatie en minder stookkosten. Dubbel voordeel dus.

Kunststof in plaats van hout

Oudere woningen hebben bijna altijd houten kozijnen. Kunststof heeft echter een veel modernere uitstraling en is bovendien ook beter isolerend dan hout. En dat zijn slechts enkele van de vele voordelen van moderne kunststof kozijnen . Omdat ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, zelfs in houtlook, hoef je niet bang te zijn dat ze niet bij je huis passen.

kunststof

Keuken en badkamer vernieuwen

Een verouderde keuken en badkamer kunnen hun stempel drukken op de sfeer van een huis. Door een nieuwe badkamer en/of keuken te laten plaatsen, moderniseer je je woning op het oog flink. Zeker als ook nog eens de functionaliteiten van de keuken en badkamer uitgebreid worden, bijvoorbeeld met een dubbele wastafel of een stoomoven.

dubbele wastafel

Door bovenstaande punten aan te pakken, moderniseer jij je woning in een mum van tijd. En geniet je er des te meer van. Niet alleen van het onderhoudsvrije karakter, maar ook van de vernieuwde uitstraling. Informeer ook eens of je mogelijk recht hebt op subsidie voor je aanpassingen!