De badkamer is een bijzondere plek in je woning. Je komt er meerdere keren op een dag, en je hebt altijd een concreet doel. Meestal gaat het om jezelf schoon te maken, mooi te maken of lekker te laten ruiken. Maar misschien heb je in de badkamer ook wel de gelegenheid om te relaxen. In een mooi bad of een jacuzzi… Je badkamer inrichten doe je meestal maar 1 keer, maar op het gebied van decoratie is er ook veel mogelijk.

Wil je de meest recente artikelen lezen, ga dan naar het overzicht van badkamer inrichten.

Badkamer voorbeelden

Net als de slaapkamer voorbeelden en woonkamer voorbeelden, zal ik je gaan voorzien van inspirerende badkamer voorbeelden. Door voorbeelden te bekijken doe je inspiratie op als je zelf de badkamer gaat inrichten of verbouwen.

Binnenkort dus een hele pagina met prachtige badkamer voorbeelden.

badkamer-voorbeelden

Badkamer ideeen

Behalve voorbeelden, zijn er ook talloze badkamer ideeen die ik je kan geven om het net even wat gezelliger te maken. Of juist handiger!

makkelijk-zelf-te-doen.1370331579-van-sacha55nl

Badkamer verbouwen

Ja, waar moet je beginnen! Er zijn zo verschrikkelijk veel stijlen waar je uit kunt kiezen. En werkelijk waar, voor elk onderdeel heb je een enorme vloed aan keuzes die je kunt en dus ook moet maken.

Het zal je niets verbazen dat er veel tegels zijn. Klein, groot en in alle kleuren. Maar ook met verschillend reliëf. En wat dacht je van de kraan, de douche, het toilet… Een eindeloze stroom aan opties.

Wij hebben in 2011 onze badkamer verbouwd in 2 maanden tijd, dat kan korter maar bij ons werd het gelijk een uitbouw in de tuin. Een interessant project, wat erg veel uitzoek en onderhandelwerk heeft gekost, maar het eindresultaat mag er wat mij betreft zijn. En alles keurig binnen budget 🙂

Badkamer voorbeelden zwart wit

Bekijk hier de Badkamer voorbeelden zwart wit.

badkamer-zwart-wit-ruitjes-voorbeeld

Badkamer ontwerpen

Een badkamer ontwerpen kun je zelf doen, of uitbesteden. Wij zijn naar een badkamer boer gegaan en daar onze ideeën voorgelegd. Zij hebben vervolgens een schets gemaakt. Zonder dat we dat vooraf van plan waren, hebben we de schets gebruikt maar niets bij die badkamer boer besteld…

Niet netjes? Misschien, maar het was geen kwade opzet en je wilt niet weten wat voor marges de badkamer boeren proberen te pakken op hun badkamers.

Er zijn diverse tools om je eigen badkamer te ontwerpen. Zoek maar eens op internet. Ik heb al eens een artikel geschreven over een 3d homeplanner tool.

Douchecabine

Moet je een douchecabine kiezen, dan zou je eens kunnen kijken naar een douchecabine bij Sanitairtotaal. Een douchecabine in je badkamer kun je relatief eenvoudig vervangen, iets makkelijker dan een inloopdouche.

badkamer inrichten inloopdouche

Een mooi voordeel van een inloopdouche van Sanitairtotaal is dat je nergens in hoeft te stappen en door de glazen wand, de ruimte optisch lekker groot lijkt. We hebben er een fijne stortdouche ingehangen wat echt heerlijk doucht.

Je kunt ook naar stoomcabines bij Sanitairtotaal kijken.

Ramen

Heb je ramen in de badkamer en wil je die eenvoudig kunnen verduisteren of juist extra licht binnenkrijgen, overweeg dan Velux dakramen. Door ze open te zetten lucht je de badkamer snel door.