Heb jij een (bijna) lege schuur, garage of loze ruimte in je huis waar je graag wat mee zou willen doen? Heb je wel eens nagedacht over het creëren van een privé spa in je woning? Hoe heerlijk zou het zijn als je na je werk of een lange dag heerlijk tot rust kunt komen en je terug kunt trekken in je eigen spa? Je hebt hier een paar dingen voor nodig, dus we helpen je graag alvast op weg! Zie het vooral als inspiratie en maak deze loze ruimte volledig persoonlijk.

Een jacuzzi plaatsen

Een jacuzzi is een heerlijke plek om even tot rust te komen en je hoofd leeg te maken. Je kunt een vaste jacuzzi plaatsen, wanneer je deze hier makkelijk het hele jaar door kunt laten staan. Je kunt ook kiezen voor een opblaasbare jacuzzi, wat iets minder ‘permanent’ voelt. Deze kun je namelijk gemakkelijk opzetten en afbouwen, waardoor je deze ook op andere plekken kunt zetten of gewoon kunt opbergen wanneer je deze een tijd niet gebruikt. Een voorbeeld is een fijne Intex jacuzzi, waar je ook gemakkelijk met meerdere mensen in kunt zitten. Plan een romantische avond met je partner en bubbel erop los!

Bekijk hier een top 10 van de beste opblaasbare jacuzzi’s.

Voeg een sauna toe

Een spa is natuurlijk geen spa zonder een verwarmende sauna. Zeker in de winter is dit heerlijk, wanneer het buiten regenachtig en guur is. Zo kun je echt even helemaal tot jezelf komen en je spieren een opkikker geven. Dit is uiteraard ook een heel goed idee als je een lange werkdag hebt gehad en je wat last hebt van je rug of schouders. Je spieren worden goed opgewarmd en krijgen wat verlichting. Je kunt een eenpersoons sauna aanschaffen als je graag een moment voor jezelf wilt, of een ruimere sauna als je het gezellig vindt om met meerdere mensen tegelijk te genieten.

Kleed het aan

Natuurlijk is je garage – of waar je dit idee toe wilt passen – niet direct een spa nadat je de vorige twee items hebt geplaatst. Het gaat allemaal om ambiance. Zorg dus dat je een mooie ondervloer legt die uiteraard waterproof is, zoals een pvc-vloer met een houten look. Kleed de wanden ook een beetje aan. Zo kun je bijvoorbeeld een groene wand maken met nepplanten of rustgevende schilderijen ophangen. Zorg voor een aangename temperatuur, een fijne geur door bijvoorbeeld geurstokjes of kaarsen en installeer dimverlichting. Zo zorg jij ervoor dat de volledige ruimte een ware spa uitstraling en feeling heeft. Geniet ervan!