Goede verlichting is, ook in de tuin, belangrijk en sfeerverhogend. En wie zich gaat verdiepen in de mogelijkheden zal snel zien dat er qua tuinverlichting veel keuze is. De meest milieuvriendelijke oplossing? Tuinverlichting op zonne-energie. We vertellen je graag wat meer over de voordelen.

Kabels leggen is niet nodig!

Misschien zie je al tijden op tegen het plaatsen van tuinverlichting. Het ingraven van snoeren en het creëeren van goede aansluitpunten kan dan ook een hele klus zijn. Goede reden om te kiezen voor solar tuinverlichting. Deze draadloze lantaarns kun je overal in de tuin plaatsen. Dat scheelt werk én geeft je enorme vrijheid om je verlichtingsplan precies te maken zoals jij het graag wil.

Zonne-energie is goed voor het milieu én voor je portemonnee

Omdat de lamp volledig op (gratis) zonne-energie werkt, maak je voor solar tuinverlichting geen elektriciteitskosten. Je investeert eenmalig in goede lampen, bijvoorbeeld bij Ledkoning.nl en die voorzien je voortaan iedere dag gratis van mooie verlichting in de tuin.

Lampjes die aan gaan in het donker

Natuurlijk wil je niet dat jouw tuinlampen de hele dag door hun verzamelde zonne-energie omzetten in verlichting. Zo ongeveer alle solar tuinverlichting is dan ook voorzien van schemerschakelaars. Hierdoor branden de lampjes alleen in het donker. Liever een lamp met een bewegingsmelder? Ook die bestaan in solar variant!

Maak een plan voor jouw tuinverlichting

Voor je de juiste tuinlampen kiest is het goed om een verlichtingsplan te maken. Je maakt daarbij onderscheid tussen functionele verlichting (bijvoorbeeld bij schuur en tuinpad) en sfeerverlichting. De combinatie daarvan werkt uiteraard ook goed. Lees hiervoor ook onze tips voor het kiezen van sfeervolle buitenverlichting.

Functioneel, sfeervol en energiezuinig

Als je plannen klaar zijn, zoek je daarbij de lampen die het beste passen. Er is tuinverlichting zonne energie in heel veel stijlen en varianten. Van kleine lampen tot grotere lantaarns. Van lampen met fel licht tot lampen met warm sfeerlicht. Ook huisnummerverlichting en gekleurde buitenverlichting op zonne-energie behoren tot de mogelijkheden. 

Met de juiste lampen is jouw huis veiliger en je tuin sfeervoller, zonder extra kosten of het aanleggen van extra kabels.