Wanneer je tuin helemaal naar wens is ingericht, dan wil je ‘m natuurlijk wel kunnen zíen. Handig om hier vast rekening mee te houden wanneer je je tuinplannen op papier zet. Met de juiste buitenverlichting zorg je voor zichtbaarheid, maar ook voor sfeer en gezelligheid in je tuin. We helpen je graag op weg met wat handige tips.

Goed zichtbaar dankzij buitenverlichting

Geloof me, als je voor de deur staat te zoeken naar je sleutel, dan ben je straks blij dat je een buitenlamp hebt opgehangen. Dat je huis door een lamp aan de voorgevel beter vindbaar is ligt ook voor de hand, maar is voor bezoekers wél heel fijn.

buitenlampen, verlichting, lantaarn
Met buitenverlichting is je voordeur goed zichtbaar!

Goede verlichting = extra veilig

Goed zichtbaar zijn, betekent ook extra veilig zijn. Want niet alleen je huisnummer en je sleutelbos zijn in het licht van de buitenlamp goed te zien, ook ongewenste gasten worden gemakkelijk gespot. Wie goede buitenverlichting heeft, loopt daardoor veel minder risico om slachtoffer te worden van een inbraak. Snel geregeld!

Breng sfeer in de tuin met verlichting

Dat buitenlampen praktisch nut hebben is wel duidelijk. Maar buitenverlichting is ook gewoon mooi! Als je tijdens een lange zomeravond de sfeerverlichting in je tuin aan zet geniet je nog meer. Verlicht de mooiste stukjes van jouw tuin en laat de lampen echt iets toevoegen aan je terras.

TIP! Is je tuin al af en wil je je verlichtingsplan testen? Gebruik dan waxinelichtjes. Plaats de kaarsen op die plekken in de tuin, waar jij graag verlichting wil. Ook met een zaklamp kun je het effect van verlichting op een bepaalde plaats goed uitproberen. Als alle lichtjes goed staan kun je het geheel vanaf het terras én vanuit de woonkamer bekijken om te zien of het bevalt.

 

Grondspots lichten de rand van het gazon én de begroeiing goed uit

 

 

 

buitenverlichting, buitenlamp
Mooi, zo’n lamp verscholen tussen de struiken

Buitenlampen in iedere stijl

Er zijn buitenlampen voor aan de muur, buitenlampen voor aan het plafond, lampen op paaltjes voor in de tuin en grondspots voor in perkjes of langs het tuinpad. En van al deze soort buitenlampen is ook nog eens heel veel keus qua kleur en stijl. Van klassieke tuinverlichting tot tijdloze lampen en van moderne buitenverlichting tot lampen die eigenlijk thuishoren op schepen of boerderijen. Wat past er bij jouw tuin en interieur?

Zorgeloos dankzij handige dag- en nacht sensor

Je zult niet de eerste zijn die ’s ochtends weg gaat zonder te zien dat de buitenlampen nog aan staan… zo’n vier keer per week. Op zich geen ramp, maar natuurlijk wel hartstikke zonde van de stroom. Je kunt dat met domotica in huis oplossen, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Zorgeloos genieten van je tuinverlichting doe je dan ook met buitenverlichting met dag en nacht sensor. Dankzij de handige ingebouwde schakelaar gaat het licht vanzelf aan of uit, afhankelijk van hoe donker of licht het is. Daar hoef je dus nooit over na te denken, zelfs niet wanneer het in de winter steeds vroeger donker wordt. Perfect!

Deze buitenverlichting met dag en nacht sensor gaat vanzelf aan of uit