Steeds meer mensen kiezen voor een naadloze gietvloer. In de woonkamer, keuken of zelfs in de badkamer. Met deze vloer kun je alle kanten op. Twijfel je nog of de moderne vloersoort ook bij jouw woning past? Lees dan de 6 onderstaande voordelen eens door. Gietvloeren hebben erg veel gunstige eigenschappen!

Gietvloeren

Voordeel 1. Moderne uitstraling

Een strakke gietvloer heeft door het naadloze oppervlak een hele moderne uitstraling. Het laat een ruimte groter lijken en kan eenvoudig kamers met elkaar verbinden. Ondanks de minimalistische look past deze vloer ook goed bij een industrieel of heel sfeervol interieur. Gietvloeren zijn namelijk verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Je kunt kiezen voor allerlei kleuren en afwerkingen. Van een industriële betonlook tot een zachte fluwelen afwerking. Bekijk de mogelijkheden op de website van drt gietvloeren of maak een afspraak met deze specialist in een van de showrooms.

Voordeel 2. Vloeistofdicht

Een heel praktisch voordeel is dat een gietvloer volledig vloeistofdicht is. Hierdoor kun je het toepassen in de keuken en in een vochtige ruimte als de badkamer. Met de juiste basis en afwerking is een gietvloer zelfs geschikt als ondergrond in de inloopdouche. Dit geeft de badkamer een hele luxe en moderne look.

Voordeel 3. Onderhoudsvriendelijk

Omdat de vloer waterdicht is, is het erg eenvoudig te onderhouden. Vloeistoffen kunnen er niet intrekken en zelfs vetspetters zijn makkelijk te verwijderen met een doekje. Je maakt een gietvloer wekelijks schoon met een stofzuiger en een dweil.

Voordeel 4. Te combineren met vloerverwarming

Een gietvloer voelt van zichzelf al heel aangenaam aan de voeten. Het materiaal is licht verend en zal altijd een fijne temperatuur hebben. Om het nog behaaglijker te maken in de winter, kun je de gietvloer combineren met vloerverwarming. Het materiaal kan de warmte erg goed geleiden.

Voordeel 5. Geluiddempend

Een ander voordeel van gietvloeren is dat ze geluiddempend werken. Hierdoor klinkt een grote ruimte minder hol en zal er in een appartement veel minder geluidsoverlast zijn. Ideaal voor gezinnen met kleine, rondrennende kinderen.

Voordeel 6. Lange levensduur

Een gietvloer van hoge kwaliteit heeft een hele lange levensduur. De vloer kan met gemak 10 jaar meegaan. Daarna kun je ervoor kiezen om de versleten toplaag te laten vernieuwen. Het is niet nodig om de gehele vloer te vervangen. Dit maakt een gietvloer een duurzame en goede investering. Lees meer over de prijs gietvloeren op de website van drt gietvloeren. Hier kun je prijzen vergelijken en een offerte op maat aanvragen.