Het is tijd voor een nieuwe badkamer, maar wat voor badkamer wil je eigenlijk? Je bent al in zoveel badkamer winkels geweest en je ziet door de bomen het bos niet meer. Laten we het eens hebben over alleen al die honderden verschillende wandtegels. Heb je eindelijk de kleur gekozen, is er ook nog keuze uit mat of glans, welk formaat en wel of geen motiefje.

Wij helpen graag een handje, dus hebben wij hieronder 4 verschillende badkamerstijlen beschreven en welke tegels het beste bij de stijl passen. Misschien maakt dit de keuze iets makkelijker?

I want to be modern!

Als je aan modern denkt, denk je vrijwel altijd aan wat strakkere badkamers. Veel Zwart, wit en grijstinten en weinig kleur. Maar niets is minder waar. Het woord ‘modern’ zegt het al. Het is modern en dus van de tijd ‘nu’.

Een voorbeeld van een moderne badkamer is de houtlook badkamer. Tegenwoordig zijn er vloertegels maar ook wandtegels te koop die er uitzien als houten planken. Dus geen zwart, wit of grijstinten, maar gewoon houten tegels tegen je wand en je hebt al een moderne badkamer.

Door die witte tegels achter je wasbak te vervangen voor grote donkerblauwe tegels, ben jij al lekker modern bezig. Want ja! Donkerblauw is een moderne kleur. Een hout badkamermeubel en een kraan van goud erop en jij beschikt over een moderne badkamer. Durf jij het aan?

 

Een klassiekertje

De marmerlook mag echt niet overgeslagen worden. In combinatie met een goude kraan, donker houten badkamermeubelen en een beetje fluweel behoort hij toch echt wel tot de klassieke stijl. Ook in combinatie met zwart is marmer erg mooi. Ze noemen deze stijl ook wel de luxe stijl, omdat het enorm luxe oogt. Gelukkig oogt het alleen maar luxe, en is een klassieke badkamer met de marmerlook niet alleen voor de rijke mensen onder ons weggelegd. Je moet er alleen wel van houden.

Het sfeervolle landelijke

Een potje hier, een gietertje daar. Wat is de landelijke stijl toch knus. De landelijke stijl is vaak te zien in woonboerderijen en voornamelijk in de woon- en slaapkamer. Maar het is ook zeker leuk om de landelijke stijl toe te passen in de badkamer.

Houten witte latjes in combinatie met simpele witte wandtegels is al voldoende om een landelijk sfeer te creëren. Ook passen de zwart/wit tegels goed in de landelijke stijl. Hier en daar wat tierelantijntjes en een sierlijke kraan en je bent er al. Ook leuk om oude kastjes om te toveren tot badkamermeubels.

Kom maar op met dat kleurtje

Natuurlijk kan je ook voor een gekleurde badkamer gaan. Leuk met van die Portugese wandtegeltjes. Misschien is de hele badkamer een beetje te veel van het goede, dus kun je er ook voor kiezen om een gedeelte van je badkamer te doen met deze tegeltjes. De accessoires in de badkamer kan je goed afstemmen op de verschillende kleuren van de tegels. Zo wordt het een mooi maar rustig geheel ondanks die gezellige gekleurde tegeltjes. Je moet het alleen wel durven!

Op interieur ideeen staan trouwens nog meer artikelen over tegels en badkamer voorbeelden.