Een blauwe woonkamer straalt wilskracht, geloof en vooral vertrouwen uit. Blauw is ook de kleur van de hemel als de zon schijnt! Blauw heeft ook iets “actiegerichts” over zicht. Een bepaalde mate van beheersbaarheid. Mensen met een woonkamer waarbij blauw de dominante kleur is, halen de sleur uit het dagelijkse leven.

blauwe woonkamer

Blauwe woonkamer accenten combineren

Blauw is echter wel een wat lastigere kleur om te combineren. Blauw combineert vooral goed met andere tinten blauw, zoals ook op veel foto’s op deze pagina is te zien.

Afhankelijk van de tint blauw matcht deze kleur weer goed met kleuren als:

  • Zwart
  • Lichtgrijs
  • Bruin
  • Wit
  • Paars
  • Geel
  • Andere blauwe accenten

Helaas is echt niet elke kleur een goede match met blauw. Daarom is er niet echt een eenduidig advies over uit te brengen. Maar zie het maar zo: als het er goed uitziet zit het goed. Twijfel je: niet doen!

Maar in het algemeen kun je blauw beter niet combineren met rood en groen.

blauwe woonkamers

Wat je met blauw uitstraalt

Blauw straalt ontzettend veel vertrouwen uit. Geloof en idealen komen goed naar voren. Blauw staat verder voor personen die erg actiegericht zijn maar wel gecontroleerd. En enigszins naar binnen gekeerd, oftewel introvert. Een blauwe woonkamer zorgt in ieder geval wel voor levendigheid.

Niet voor niets gebruiken ontzettend veel bedrijven de kleur blauw in hun logo: het straalt betrouwbaarheid uit. Precies wat ze willen!

Je ziet ze overigens niet zo heel vaak; echte blauwe woonkamers bij mensen thuis. Blauw zie je wel weer vaker terugkomen bij bijvoorbeeld strandtenten. Marineblauw (navy-blue) past natuurlijk erg goed bij de zee.

Blauwe woonkamer voorbeelden

Hieronder zie je vijf blauwe woonkamer voorbeelden.

Ik hoop dat je van deze voorbeelden inspiratie haalt, en mocht je overwegen zelf je woonkamer met blauw in te richten kunnen deze foto’s misschien zelfs aan de basis liggen!

blauwe woonkamer 1
Woonkamer met veel blauwe accessoires
blauwe woonkamer 2
Een mooi blauw woonkamer voorbeeld met blauwe vloer
blauwe woonkamer 3
Een woonkamer met blauwe accenten
blauwe woonkamer 4
Blauwe muren in de woonkamer
blauwe woonkamer 5
Blauwe accessoires in het interieur

Je eigen inzending

Is jouw blauwe woonkamer de moeite waard om te delen op deze pagina, mail hem naar info@interieur-ideeen.com en ik plaats je foto!
Je kunt hier meer woonkamer voorbeelden bekijken, of meer leren over woonkamer kleuren.