Wie zo nu en dan eens in een hotel overnacht kent ongetwijfeld dat bijzondere gevoel van luxe dat je overvalt als je onder de dekens kruipt. Heerlijk! En tegelijkertijd: Vreemd eigenlijk dat we dat gevoel thuis, in ons eigen bed, vaak niet hebben. Hoog tijd om daar wat aan te doen. In dit artikel daarom een aantal fijne tips om een gevoel van luxe op je bed te creëren.

Zwaar beddengoed

Wie onrustig slaapt heeft vaak baat bij een zwaardere deken. Maar zo’n zwaar dekbed geeft je ook een gevoel van luxe. Zeker als je dit combineert met een matras dat past bij jouw lichaam en de houding waarin jij het liefste slaapt. Lekker liggen én lekker slapen zijn luxe, dus dat voelt zeker goed!

Stijlvolle dekbedovertrekken

Bij dekbedovertrekken is het niet alleen het dessin dat je een gevoel van luxe op je bed geeft. Ook het materiaal speelt een grote rol. Linnen dekbedovertrekken zijn stevig, voelen zacht aan en zijn erg ademend, waardoor warmte gemakkelijk gereguleerd wordt. Voor een extra luxe finishing touch kun je ook kiezen voor een dekbedovertrek waarbij het linnen met katoen of satijn wordt gecombineerd.

TIP: Voor een extra luxe gevoel kun je je dekbedovertrek strijken voor je het bed opmaakt. Dat is even een klusje, maar dat voel je zeker terug als het dekbed op je bed ligt!

Luxe hoeslakens van topkwaliteit 

We hadden het net al even over het comfort van een goed matras, maar daar hoort natuurlijk ook een fijn hoeslaken bij. Luxe hoeslakens zijn er in allerlei soorten en maten. Wat dacht je van een katoen satijnen hoeslaken met hoogglans finish? Of een hoeslaken van 100% gekamd jersey met een aloe vera finish? Alleen de gedachte aan zo’n hoeslaken geeft een enorm gevoel van luxe in de slaapkamer.

Less is more

Wat kwaliteit betreft kan het – voor een luxe gevoel op bed – niet goed genoeg zijn. Gaat het echter over de rest van het interieur in de slaapkamer,dan geldt: less is more. Zorg voor rust en eenheid qua inrichting en kleur. Zo kies je voor de slaapkamer het best één of twee accessoires in plaats van een heleboel kleintjes. Vergeet daarnaast de verlichting niet. Stijlvolle bedlampjes maken het interieur helemaal af én zorgen voor sfeervolle verlichting voor een extra luxe gevoel.