Heeft jouw interieur wel iets nieuws nodig en ben jij wel een beetje creatief aangelegd? Met hout kan je jouw creativiteit eindeloos haar gang laten gaan. Ben je benieuwd naar leuke ideeën die jij zelf kunt maken om je huis mee te decoreren, dan zijn hier enkele ideeën.

Zwevende planken

Een eerste project waar je aan zou kunnen beginnen, zijn eenvoudige zwevende planken. Deze kunnen niet alleen een lege muur mooi opvullen, maar geven jou ook nog eens meer opbergruimte. Altijd handig dus! Kies een mooi stuk hout dat binnen jouw interieur past, en schuur de randen zodat deze glad zijn en geen splinters afgeven. Verf de planken naar een kleur naar keuze, of laat ze naturel. Boor de planken in de muur en gebruik hiervoor beugels naar keuze. Voor het klussen heb je natuurlijk gereedschap nodig. Klick hier voor meer informatie over makita gereedschap.

wanddecoratie zwevende plank

Houten letters

Een ander idee is om houten letters voor in huis te maken. Met houten letters kun je natuurlijk zelf bedenken welke woorden je wilt neerzetten. Zo kun je bijvoorbeeld een leuk naambordje voor je zoontje of dochtertje maken die je op de deur van de slaapkamer hangt. Om letters uit hout te zagen, kun je het beste decoupeerzagen gebruiken. Zo kun je mooie ronde hoeken maken. Vergeet de letters later natuurlijk niet te schuren om zachte randen te krijgen.

wanddecoratie

Houten spiegel omlijsting

Met hout kan je natuurlijk nog veel meer. Je kunt ook een mooie lijst voor om je spiegel heen maken bijvoorbeeld. Zaag de houten latten op maat, en bevestig deze rondom de spiegel met een sterke lijm en klemmen. Deze houten latten kan je natuurlijk bewerken zoals je wilt. Zo kun je gaan voor een robuuste look, maar je kunt deze natuurlijk ook schilderen met vormpjes en kleuren die leuk in jouw woning staan.

Houten kandelaars

Een laatste tip om zelf jouw decoratie voor in je woning te maken, is om kandelaars uit hout te maken. Met mooie houten stammen, eventueel met het schors er nog omheen, kun je prachtige houders voor jouw kaarsen maken. Zorg er voor dat je verschillende stammen hebt, met verschillende diktes en lengtes, en boor hier in de bovenkant gaten in zodat je jouw kaarsen hier in kan plaatsen. Zo heb je een mooi en uniek decoratiestuk in huis dat niemand anders heeft.

Een creatieveling vindt zijn of haar weg wel met een stuk hout. Voor welk decoratiestuk ga jij?