Je komt in steeds meer domotica systemen voor in huis tegen. Een domotica systeem is een systeem waar alle slimme apparaten binnen een woning samenkomen en mee worden bestuurd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan automatische verlichting, draadloze speakers en een slimme thermostaat. Er zijn verschillende merken op de markt en de hoeveelheid keuze maakt het vinden van het juiste systeem niet gemakkelijker. Om je een stukje op weg te helpen hebben we alle domotica voor in de woning even voor je op een rijtje gezet.

Starten met een compleet startpakket

Met een startpakket kun je gemakkelijk de eerste stap zetten naar een slimme woning. Het pakket biedt je alles wat je nodig hebt zonder dat je er al teveel bij na hoeft te denken. De Somfy startpakketten kunnen je woning bijvoorbeeld binnen een handomdraai slim verlichten, beveiligen of verwarmen. Een startpakket is gemakkelijk te installeren en komt met alle benodigde apparatuur, afstandsbedieningen en apps.

Slimme verlichting

Het slimme verlichting systeem is wellicht een van de meest gebruikte domotica systemen op het moment. Met het slimme verlichting systeem kun je binnen een handomdraai al je verlichting naar eigen hand zetten. Verlichten, dimmen of sfeer bepalen kan allemaal met een druk op de knop of swipe op je smartphone. Er zijn verschillende slimme verlichting pakketten beschikbaar waaronder verlichting die naar kleur en smaak aangepast kan worden. De ideale sfeerbepaler.

led verlichting

Slimme beveiliging

Alle beveiliging van je woning onder 1 systeem. Je camera’s, sirenes, bewegingsmelders en rookmelders allemaal beschikbaar via een handige app. Met de slimme beveiliging in je woning kun je gemakkelijk zicht houden op wat er in je woning gebeurt. Zo kunnen sirenes via afstand aangezet worden om eventuele indringers af te schrikken en kun je op afstand inloggen om te zien wat er in je woning gebeurt. De handige app geeft direct melding bij onverwachte activiteit. Je kunt de verschillende mogelijkheden en beveiligingssystemen online terugvinden bij diverse domotica shops.

domotica slimme sloten

Domotica in huis: Slim verwarmen

De slimme thermostaat is al enkele jaren een veelgebruikt systeem in vele woningen. Hiermee kun je gemakkelijk thuis en op afstand de temperatuur in je woning betalen. Een uurtje voordat je naar huis gaat de verwarming vast lekker op laten warmen bijvoorbeeld, zo kom je altijd in een fijne warme woning thuis!

domotica thuis nest
Met een slimme thermometer optimaliseer je het energieverbruik, en wordt je huis verwarmd wanneer het nodig is

Automatiseren

Er zijn meerdere systemen beschikbaar waarmee de woning grotendeels geautomatiseerd kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld gordijnen en rolluiken van afstand openen en sluiten, maar kunnen ook garagedeuren en rolluiken geautomatiseerd worden. Ook een sleutel omdraaien is binnenkort niet langer nodig. Slimme sloten kun je gewoon openen met de persoonlijke app!