Ontbijt, lunch, diner…al met al breng je best wat tijd door aan de eettafel. En dan hebben we het nog niet eens over de momenten tussendoor, wanneer je aan tafel schuift om nog even je mail te lezen, te knutselen met de kinderen of voor een gezellig bakje koffie met een vriendin.

Ook als je niet veel aan tafel zit, heeft de eethoek vaak toch een prominente plek in je interieur. Des te meer reden dus om te zorgen voor mooi meubilair en stoelen die niet alleen mooi zijn, maar ook prettig zitten. Maar waar let je op bij het kiezen van eetkamerstoelen? In dit blog een aantal handige tips!

Was je eigenlijk op zoek naar een mooie stoel voor in de woonkamer? Die vindt je hier!

Eetkamerstoelen moeten passen bij je tafel

Het is handig om eerst te bekijken wat er bij je eettafel past. En dat bedoelen we vrij letterlijk: Hoeveel ruimte is er voor stoelen, hoe hoog is het tafelblad, dat soort dingen. Idealiter wil je de stoelen met de rugleuning tegen de tafel kunnen schuiven. Handig dus om bij het kiezen van eetkamerstoelen rekening te houden met de ruimte die je daarvoor hebt.

Eettafel met passende eetkamerstoelen
Deze eetkamerstoelen passen aan beide kanten mooi onder het tafelblad
stoelen
Een wat robuustere uitstraling door de combinatie van de stoelen met de tafel van ruw hout
stoelen
Niet alle stoelen hoeven dezelfde kleur te hebben
interieur ideeen industrieel
Heb je een lange tafel, dan heb je meer stoelen nodig!

Lekker zitten is heel belangrijk

De ene stoel is de andere niet. Behalve de ruimte onder de tafel, is het ook heel belangrijk om te kijken wat voor jou lekker zit. Niet iedereen in het gezin is waarschijnlijk even lang, dus de stoel moet een zithoogte hebben die voor iedereen prettig is.

Je rug zou bij het zitten tegen de rugleuning van de stoel moeten leunen. Je benen horen in een hoek van negentig graden te zitten met je voeten plat op de grond. Even goed uitproberen dus, voor je eetkamerstoelen koopt. Leun je graag ergens op met je armen? Kies dan voor eetkamerstoelen mét armleuningen.

Materiaalkeuze: hout, kunststof, metaal, leer of stof

Leren eetkamerstoelen vragen wellicht meer onderhoud dan kunststof kuipjes, maar een leren stoel kan wel te gek staan bij de rest van je interieur. Belangrijk dus om bij de materiaalkeuze rekening te houden met:

  • Onderhoud
  • Comfort
  • Uitstraling

eetkamerstoelen

Kies een stijl die past bij je interieur

Niet alleen de kleur en het materiaal, maar ook de vormen van je eetkamerstoelen moeten passen bij de rest van je interieur. De dikte van de poten bijvoorbeeld. Maar ook je voorkeur voor ronde of rechte vormen, strak of sierlijk. Bedenk goed wat voor uitstraling je de eethoek wil geven en zoek naar een stoel die daar bij past.

Inspiratie nodig? Kijk eens bij Goosenswonen. In het grote assortiment eetkamerstoelen vind je zeker stoelen die perfect passen in jouw eethoek.

kleurcombinaties interieur eetkamer

Bonustip: Wil je een statement maken met je eethoek? Niet iedere eetkamerstoel hoeft hetzelfde te zijn. Door verschillende eetkamerstoelen te combineren, krijgt je eetkamer een speelse en verrassende look.

eetkamerstoelen