Wanneer binnen alles tip top in orde is, is er ook aan de buitenkant van je huis nog wel wat winst te behalen. Aanpassingen zoals zonnepanelen en isolatie waar je dagelijks profijt van kunt hebben én die de waarde van jouw huis doen stijgen. Altijd prettig!

Investeer in groene energie

Lampen, keukenapparaten, computer en andere apparatuur zorgen dagelijks voor heel wat stroomverbruik. Door middel van ledlampen en zuinige apparaten kun je daar al wat aan doen, maar nog beter is het om in je eigen stroom te voorzien!

Een gemakkelijke manier om dat te regelen is het plaatsen van zonnepanelen.

Het aanschaffen van zonnepanelen is een flinke investering. Maar omdat het je huis een stuk ‘groener’ maakt, kun je daarvoor wel gebruik maken van zonnepanelen subsidie 2019. Bovendien moet je bij deze investering kijken naar de lange termijn, waarin je je geld zeker terug gaat verdienen!

Houd je huis lekker warm

Goede isolatie zorgt er voor dat de warmte ’s winters binnenshuis blijft.

En je kunt je huis isoleren, zonder dat dit in je interieur zichtbaar is. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas en/of spouwmuurisolatie. Zie je niets van, maar geeft je huis een hoop meer waarde én is gunstig voor je energierekening. Goede raamdecoratie draagt ook bij aan de isolatie van je woning. Die is uiteraard wel zichtbaar en kies je natuurlijk in een stijl die past bij jouw interieur.

Up to date schilderwerk

Deuren en kozijnen moeten regelmatig onderhouden worden en eens in de zoveel jaar van een nieuwe laag verf worden voorzien. Heb je een landelijke woning? Schilder kozijnen en deuren dan in een kleur die daarbij past. Houd daarbij ook rekening met de kleur van de dakpannen! Wil je jouw huis verkopen? Dan zijn potentiële kopers extra blij als het schilderwerk goed is bijgehouden. 

Asbest verwijderen

Oude woningen hebben stijl, karakter en historie…maar helaas in sommige gevallen ook asbest. Inmiddels weten we hoe slecht dat voor de gezondheid kan zijn en willen we er het liefst vanaf. Let op: Dit is geen klusje voor de doe-het-zelver. Schakel dus een ervaren vakman in en laat je informeren over asbest verwijderen subsidie om de kosten te drukken.