ook Een deurmat is vaak het eerste wat mensen zien wanneer ze jouw huis betreden. Het is niet alleen een functioneel element bij je entree om vuil en vocht buiten te houden, maar het kan ook een statement maken over je huisstijl en persoonlijkheid. Tegenwoordig is het aanbod van zo’n beetje elk product voor je woning erg groot, dus het kiezen van de juiste deurmat kan een uitdaging zijn. Hierbij onze tips!

deurmat entree deur

Ga voor een kwaliteit deurmat

Het kiezen van een kwaliteitsdeurmat is van cruciaal belang voor het behoud van een schone leefomgeving. Een goede deurmat helpt bij het opvangen van vuil, modder, water en ander vuil dat anders naar binnen zou worden getrapt. Dit vermindert niet alleen het risico op uitglijden, maar beschermt ook de vloeren en voorkomt extra schoonmaakwerk. Kwaliteit gaat ook langer mee, dus is op lange termijn vaak voordeliger.

Maar heb je een binnen- of juist een buitenmat nodig? Of misschien allebei? Verdiep je eerst eens in hun functie.

Buitenmatten: De eerste verdedigingslinie

Buitenmatten fungeren als de eerste verdedigingslinie tegen vuil en vocht dat van buiten komt. Ze moeten duurzaam en weerbestendig zijn om alle weersomstandigheden te kunnen doorstaan. Een kwalitatieve buitenmat moet stevig genoeg zijn om het vuil van schoenen effectief te schrapen en absorberen voordat bezoekers je huis betreden.

Een kwaliteit deurmat kan variëren in grootte, kleur en materiaal. Het is raadzaam om een mat te kiezen die past bij de stijl van je huis en die tevens functioneel is in het opvangen van vuil.

Binnenmatten: Bescherming van binnenvloeren

Binnenmatten zijn net zo belangrijk als buitenmatten. Ze dienen als aanvulling op de buitenmat en helpen bij het verder absorberen van resterend vuil en vocht. Droogloopmatten, bijvoorbeeld, zijn zeer effectief in het absorberen van vocht en zijn ideaal voor binnengebruik.

Een goede droogloopmat in combinatie met een buitenmat kan helpen voorkomen dat vuil zich door het hele huis verspreidt. Deze binnenmatten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen en kunnen worden aangepast aan de behoeften van jouw huis.

Waar op te letten bij het kiezen van een deurmat?

Bij het selecteren van de juiste deurmat zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden.

  • Het materiaal
  • Het formaat
  • De plaatsing
  • De reiniging van de mat

Let ook op de dikte van de mat. Een te dunne mat zal mogelijk niet effectief zijn in het absorberen van vuil en vocht, terwijl een te dikke mat mogelijk struikelgevaar oplevert.

Wil je nog beter advies, dan adviseren we je onderstaande video te bekijken. Hierin wordt kort en krachtig uitgelegd (3 minuten) hoe je de juiste keus maakt, en de perfecte deurmat voor jouw woning kiest.

Een goede deurmat lijkt misschien niet zo heel belangrijk, maar het is een essentieel onderdeel van elke woning. Zorg ervoor dat je regelmatig je deurmat schoonmaakt en vervangt wanneer dat nodig is om de maximale functionaliteit te behouden. Een goede deurmat is tenslotte niet alleen een woonaccessoire, maar een echte eyecatcher en daarmee een investering in het behoud van je huis!

Tot slot nog een laatste voordeel, ook de vieze pootjes van eventuele huisdieren zullen minder vuil mee naar binnen nemen!

deurmat hond