Je wordt wakker en doet het licht aan en wat zie je vanuit je bed? Rotzooi van kleren, tijdschriften en kabeltjes? Of wordt je gelijk vrolijk van een paar decoratiestukken, leuke herinneringen of een vrolijke tekst? Dit artikel gaat over: ideeen slaapkamer die het echt een fijne ruimte maken om in wakker te worden.

Het zal je niet verbazen dat de meeste slaapkamers vaak rommelig ogen. “Je komt er toch alleen als je slaapt” heb ik al velen horen zeggen. Maar je begint en eindigt je dag er ook. Hoe leuk zou het zijn als je gelijk vrolijk wordt, en direct meegezogen wordt in een positieve vibe?

Er is al een leuk artikel met al mijn ideeen voor je slaapkamer, maar het leek me tijd worden om dit aan te vullen met nog meer inspiratie die je dagelijkse ritueel van opstaan en naar bed gaan leuker kunnen maken.

ideeen slaapkamer

 13 ideeen slaapkamer

 1. Heb je een favoriete uitspraak? Of een levensmotto? Misschien zelfs een mooie zin in een vreemde taal die je ooit hebt geleerd? Of een andere tekst die veel voor jou betekent? Schrijf die tekst met wandletters op je muur.
 2. Maak een selectie van de 10 mooiste momenten of fases uit je leven en maak daar een fotocollage van. Mocht je ooit in een moeilijkere tijd zitten, dan is het geheugensteuntje naar hoe mooi het leven kan zijn heel dichtbij.
 3. Als je kasten in je kamer wilt zetten, kies voor dichte kasten. Open kasten (zonder deurtjes) ogen zo veel rommeliger!
 4. Verzamel elke vakantie 1 attribuut dat mooi op je slaapkamer zal staan. Niet te groot en niet te rommelig, maar iets dat je echt doet terugdenken aan je vakantie.
 5. Zorg ervoor dat je verlichting warm van kleur is, en niet koud en kil. Je slaapkamer moet er leuk uitzien en tijdens de romantische momenten is kleur zeer veel bepalend. Een dimmer is eigenlijk het beste.
 6. Zorg voor zo min mogelijk “stand-by” lichtjes. Knipperende modems, lampjes van de TV en opladers, ik heb ze allemaal afgeplakt. Ze maken mij onrustig, maar belangrijker; ze trekken aandacht die ze niet verdienen!slaapkamer
 7. Zet 1 of 2 grote decoratie voorwerpen in je slaapkamer. Juist door iets groots neer te zetten, lijkt je slaapkamer ook groter. Want “het past wel”. Natuurlijk zijn er grenzen, maar dat voel je zelf het beste aan.
 8. Gebruik zoveel mogelijk warme kleuren in je slaapkamer, daar val je beter van in slaap. (zwart, bruin, donkergrijs, rood)
 9. Werk alle kabeltjes zoveel mogelijk weg.
 10. Als je behang hebt, kies een motief waar je blij van wordt.
 11. Laminaat en houten vloeren zijn mooi, maar ook koud (zeker in de winter). Tapijt of een kleed in je slaapkamer maakt het wel een stuk warmer (ook voor je voeten!) en ook minder stoffig.
 12. Kies zorgvuldig een goed matras. Je lichaam is veel in contact met het matras, waardoor het erg bepalend is in hoe je je slaapkamer ervaart.
 13. Gordijnen zijn veelbepalende elementen in je slaapkamer. Ze kunnen het echt af maken. Maak hier een zorgvuldige keuze.

Je kunt in dit artikel andere slaapkamer voorbeelden bekijken, heb je zelf nog tips, mail ze mij!