Je interieur zegt heel veel over je persoonlijkheid. Ben je netjes of slordig? Van welke woonstijl houdt je? En kies je voor comfort en gemak, of juist voor mooi?

In dit artikel zoomen we in op een aspect die veel mensen lastig vinden om voor elkaar te krijgen in hun interieur; een echte identiteit geven aan je interieur.

Iets persoonlijks

Wat is nou dé eye-catcher van jouw interieur? Iets waar je echt intens trots op bent. En iedereen die je woonkamer binnenkomt moet er haast wel iets over zeggen?

Er is natuurlijk heel veel mogelijk.

Een groot beeld van een verre reis, een kunstwerk van je kinderen, oersterke meubels die nog door opa gemaakt zijn…

Wat dacht je van een fotoboeken wand. Veel mensen hebben een lading aan mooie digitale foto’s, maar die staan alleen maar op hun computer of smartphone. Wanneer je je foto’s in boeken laat drukken, kun je een écht persoonlijke wand creëren in je woning.

2. Harmonie

Je loopt een ruimte binnen en je merkt direct dat het interieur “klopt”. Maar het is eigenlijk niet helemaal duidelijk waarom het zo is. Het interieur is gewoon af en het voelt goed.

Misschien is er wel een interieur designer aan het werk geweest. Maar dat is ook maar gewoon een mens die naast een beetje smaak, een aantal trucjes toepast om het interieur goed bij elkaar te laten passen.

woonkamer kleuren kiezen

Een goede smaak heb je, of heb je niet. Als je van jezelf weet dat je altijd maar struggled om iets mooi te krijgen, kies dan de makkelijke weg en ga het niet zelf doen. Huur een interieur specialist in, of probeer de samenstelling te kopiëren van een mooi interieur dat je op Pinterest hebt gevonden.

Heb je wel een beetje smaak, dan wil je vast weten wat die trucjes zijn…

Veel zit hem in herhaling. Herhaling van materiaal, herhaling van kleur, herhaling van patronen en herhaling van stijl.

rode woonkamer voorbeelden

Doe je dat niet, dan wordt het al snel een bij elkaar geraapt zooitje. Kan ook mooi zijn, maar harmonie blijft ontbreken.

Gebruik dus precies dezelfde kleur meerdere keren in het interieur. Dat kan je heel eenvoudig bereiken met kaarsen, kussentjes, een vloerkleed of de lampenkap. Zo moeilijk is het helemaal niet!

Een andere manier om dit voor elkaar te krijgen is door een mooie foto aan de muur te hangen. Kijk daarvoor eens op drukwerknodig.nl waar ze diverse fotoproducten aanbieden.

kleuren in je interieur

Een opgeruimd huis!

Je wilt gewoon geen kabels of rondslingerende rotzooi. Kabels wegwerken is een eenmalige klus, en rondslingerende zooi voorkom je door genoeg opbergplekjes te creëren.

Geen open kasten, want zolang het in het zicht ligt is het niet echt weg.