Inrichten babykamer… dat betekend dat er een kindje op komst is! De babykamer is misschien wel de leukste kamer in huis om in te richten. Sommige ouders beginnen direct met shoppen, anderen wachten nog even om te ontdekken of ze een jongetje of meisje verwachten voor ze los gaan.

Voor je jezelf verliest in al die leuke babyspulletjes lees je hier 6 tips voor het inrichten van de babykamer.

inrichten babykamer comfortabele stoel

Inrichten babykamer tip 1: Wat heb je écht nodig

In iedere babykamer zijn een aantal essentiële items: Een wieg of ledikant, een commode en opbergruimte voor kleertjes en luiers. Bekijk goed hoeveel ruimte die in de babykamer zullen innemen.

Dan kun je ook bepalen hoeveel ruimte er nog is voor andere dingen, zoals een stoel om in te voeden of een leuk hobbelpaardje voor de sier.

inrichten babykamer

Tip 2: Kies een stijl, kleur of thema voor de babykamer

Een babykamer kan stoer zijn of lief, wit of gekleurd, maar bovenal moet de babykamer een plekje zijn waar jou kindje zich veilig voelt en tot rust kan komen. Je baby zal er het eerste jaar immers heel wat uurtjes doorbrengen.

Door vast te houden aan een gekozen stijl, kleur of thema creëer je een sfeervolle en overzichtelijke kamer die toch helemaal naar jouw wens is.

behang babykamer

Tip 3: Behang een muur met kinderkamer behang

Wist je dat er eindeloos veel behang is voor baby- en kinderkamers? Met dit speciale kinderkamer behang kun je één of meerdere muren behangen (pas op dat het niet te druk wordt!) of een klein muurtje versieren.

Pas op met te fel gekleurde of drukke prints en kies liever iets met een rustige printje in naturel- of pasteltinten bijvoorbeeld.

Tip 4: Stylen met accessoires

Met accessoires maak je een kinderkamer helemaal af. Ook hierbij kun je er het beste voor zorgen dat de spulletjes qua stijl en kleur passen bij de sfeer van de kamer. En wil je na een tijdje wat anders? Dan kun je de accessoires in no time vervangen voor andere items en daarmee een heel nieuwe look aan de babykamer geven.

Tip 5: Groen in de babykamer

Je zou er misschien niet aan denken, maar een kamerplant staat ontzettend goed in een babykamer.

Planten zijn absolute sfeermakers. Je kunt een grote kamerplant in een kaal hoekje zetten of een paar kleine plantjes aan het plafond hangen met macramé plantenhangers.

De perfecte finishing touch voor de babykamer.

babykamer meubels

Inrichten babykamer tip 6: Even proefdraaien

Staat alles op de juiste plek? Dan is het slim om, voor de baby er is, even te proberen of het klopt.

Loop eens rond door de kamer en kijk of er genoeg ruimte is om je kindje uit bed te halen en te verschonen. Is er genoeg ruimte rondom de kasten om de deurtjes te openen? Bots je nergens tegenaan? Dit is hét moment om te testen en waar nodig nog iets te schuiven met de meubeltjes en accessoires.