Vorige week schreef ik een stukje over een dakopbouw. Ik heb wat leuke reacties gekregen ook van mensen die al een dakopbouw hebben. Daarom pak ik vandaag door met een artikel over: inrichting dakkapel! Een dakkapel brengt veel extra licht en ruimte in je huis. Ter inspiratie heb ik 5 mogelijkheden voor het inrichten van je dakkapel op een rij gezet. Zo maak je optimaal gebruik van je nieuwe extra ruimte en gaat je dakkapel helemaal op met de rest van je interieur.

Creëer de ideale werkplek

Een dakkapel leent zich bij uitstek om in te richten als werkplek. Door het extra licht is het prettig werken of studeren in een dakkapel. Wanneer je even niet aan het werk bent kijk je direct naar buiten zodat je de perfecte afwisseling hebt tussen werk en ontspanning.

Maak gebruik van accessoires en meubels die passen bij de rest van de kamer om 1 geheel te realiseren.

inrichting dakkapel

Bron: http://www.inrichting-huis.com/inspiratie/interieur-ideeen-dakkapel/

Inrichting dakkapel: Slapen

Wanneer je besluit om een dakkapel te plaatsen in je slaapkamer, dan is de ruimte onder de dakkapel de ideale plek voor de plaatsing van je bed.

Het zorgt voor een symmetrische en rustige look in je slaapkamer.Op deze manier creëer je een gezellige slaapplek met genoeg ruimte om in bed rechtop te zitten om nog even een boek te lezen of tv te kijken.

inrichting dakkapel slapen

Bron: http://www.ikwoonfijn.nl/inrichten-dakkapel/

Lounge plek

Een andere leuke mogelijkheid voor de inrichting van je dakkapel is om er een zitting in te maken. Ideaal om even lekker in weg te kruipen met een goed boek of om met je favoriete muziek op de achtergrond helemaal tot rust te komen.

Maak gebruik van kussens met kleuren die je al gebruikt in de kamer zodat je dakkapel geïntegreerd raakt met de rest van je interieur.

lounge

Bron: http://www.welke.nl/lookbook/cristelg/studeerkamer/Ietje/Raambankje-in-kleine-dakkapel

Baden onder de sterrenhemel

Een dakkapel geeft je badkamer een enorme boost qua extra ruimte. Plaats het bad onder de dakkapel en kijk vanuit je bad richting de wolken of sterrenhemel voor de ultieme ontspanning.

inrichting dakkapel bad

Extra opbergruimte

Naast meer licht en ruimte in je kamer brengt een dakkapel ook veel extra opbergruimte met zich mee. Ideaal om bijvoorbeeld je koffers of speelgoed in op te bergen.

dakkapel

Bron: http://www.casteinbouwpartner.nl/interieur.html

Tip: Schilder de kastjes en kozijnen van je dakkapel in een kleur die terug komt in de rest van je interieur. Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Een mooie gelegenheid om ze direct in de juiste kleur te laten plaatsen.

De prijzen van kozijnen zijn afhankelijk van het materiaal. Kunststof kozijnen zijn het populairste en kan je direct in de kleur die jij wilt laten plaatsen. Wil je gaan voor karakteristieke en sfeervolle kozijnen? Kies dan voor hout.

Direct aan de slag!

Heb je al een dakkapel, dan kun je meteen aan de slag met het (her)inrichten van je dakkapel. Heb je nog geen dakkapel maar wil je er wel graag 1 laten plaatsen? Bedenk dan van tevoren hoe jij je dakkapel wilt gebruiken en stylen.

Dakkapel prijzen zijn afhankelijk van de afmetingen en de materialen die je gebruikt.