Bij het kopen van een nieuw huis weet je dat je nog veel dingen kunt veranderen. Je kunt het moderniseren, je kunt verbouwen en als de gemeente niet moeilijk doet kun je vaak ook verbouwen waardoor je woning groter wordt. Het enige dat je niet kunt wijzigen is de locatie! Daarom vind ik dat altijd een van de belangrijkste factoren bij het kopen van een nieuwe woning.

Een dakopbouw is natuurlijk de ideale manier om extra ruimte aan een woning toe te voegen. Voordat er een dakopbouw geplaatst kan worden, moet je wel weten of de huidige constructie sterk genoeg is. Afhankelijk van de meting kan er bepaald worden wat voor dakopbouw er geplaatst wordt.

Zo is een houten dakopbouw veel lichter dan een even grote opbouw die van hout gemaakt is. Je hebt die verschillende soorten dakopbouwen vast wel eens om je heen gezien. Nadat er een dakopbouw is geplaatst is het zaak dat deze nog afgewerkt en ingericht wordt.

dakopbouw kosten

Hoe kan de opbouw afgewerkt worden

Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop een ruimte en dus ook een opbouw afgewerkt en ingericht kunnen worden. Bij de bouwer wordt in de regel aangegeven op welk niveau er afgewerkt moet worden, die is hier immers verantwoordelijk voor.

Je kunt kiezen voor een casco oplevering, een totaal afgewerkte opbouw en alles wat daar tussen in zit.

Bij een casco oplevering moet je denken aan kale muren en enkel de leidingen voor de radiatoren en eventueel de leidingen voor de badkamer. Maar je kunt er ook voor kiezen om de basisafwerking te laten doen, dan worden de radiatoren al geplaatst, de stopcontacten gebruiksklaar opgeleverd en wellicht zelfs de muren al gestuct.

Gebruik van  dakopbouw

Een dakopbouw wordt in veel gevallen gebruikt als slaapkamer. Maar natuurlijk kan de nieuwe ruimte in het huis gebruikt worden voor andere doeleinden; hobbykamer, studeerkamer of een ander vertrek dat gebruikt word in huis.

dakopbouw plaatsen

Houd bij het inrichten dan ook rekening met de bestemming van de ruimte.

In een slaapkamer is het bijvoorbeeld heel handig en mooi om een badkamer in te bouwen in de opbouw. Voor een hobbykamer is een internetaansluiting en zijn voldoende elektriciteitspunten misschien wel van groot belang.

Kosten van een dakopbouw

De prijs is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Zo bepaalt de materiaalkeuze een groot deel van de uiteindelijke prijs, een stenen opbouw al een stuk duurder zijn dan een opbouw van hout gemaakt. Daarnaast is de mate van afwerking ook een grote invloed van de uiteindelijke prijs.

dakopbouw

Om een reëel beeld van de prijs te krijgen is het verstandig om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen zodat deze met elkaar vergeleken kunnen worden.

Let dan wel op dat je precies hetzelfde aanvraag bij verschillende aannemers zodat je zeker weet dat de prijzen eerlijk met elkaar vergeleken kunnen worden.