Niet alle lezers van interieur-ideeen.com weten dat de mogelijkheid bestaat om ook persoonlijk advies te krijgen. Je krijgt daarvoor dan ook alleen uitnodiging via de mailinglijst 🙂 Wil je eerder advies aan lezers bekijken, check dan deze link. Dit artikel is interieur advies voor de slaapkamer van Jan en Annette.

Interieur advies slaapkamer voor Jan & Annette

Afgelopen week ontving ik een mail van Jan.


Wat een leuke site heb je en wat een goed (gratis) idee om mee te kijken.
Je zal wel overladen worden met aanvragen. Ik waag ook zo een poging.
Onze slaapkamer is inmiddels 20 jaar oud en kan wel een opfrisser gebruiken.
Zelf zijn we niet echt van die (ik struin het internet af) types.
Dus onze noodkreet aan jou.
Hoe kan dit anders. Rechts in de hoek hangt al wel ons moodbord ..nou ja..
Dus graag jouw advies aan ons.
We wachten met spanning (en smart) jouw reactie af.
hartelijke groet
Jan en Annette


Natuurlijk help ik Jan en Annette graag!

Het beste artikel op interieur-ideeen over dit onderwerp is deze: slaapkamer inrichten

Foto’s van de huidige slaapkamer

Je ziet dat het inrichten inderdaad al enige tijd heeft stilgestaan, maar dat er destijds best wel wat goede keuzes gemaakt zijn.

De gordijnen passen keurig bij het behang, net als dat het bed goed bij het rode tapijt en wand past. De kracht van kleurherhaling is toegepast, en dat is altijd goed om te zien.

Verder zijn de meubels allemaal van hele degelijke kwaliteit, maar helaas is er wat weinig samenhang. Verder liggen er natuurlijk een boel spulletjes los, waardoor het op de foto wat rommelig oogt.

Slaapkamer inrichten advies

Wat ik niet weet, is hoe grondig Jan de kamer wil gaan aanpakken. Daarom deel ik mijn advies op in 2 delen; de grote aanpak en de kleine aanpak.

Slaapkamer inrichten – de grote aanpak

Als je een grote verandering wilt qua uitstraling, vrees ik dat je daar niet gaat komen met kleine stapjes…

Om een moderne uitstraling te gaan, kun je eens kijken of je de wanden kunt laten stuccen en ze een moderne kleur kunt geven met een likje verf. Je zou bij rood kunnen blijven, misschien wel pastel rood.

Het plafond heeft zo te zien gipsplaten, als de wanden worden gestuct neem dan het plafond ook mee.

Als je dan toch bezig bent, zal een mooi laminaat (bij rood past donkerbruin erg goed) niet misstaan. Wil je bij tapijt blijven, overweeg dan eens een cremekleur.

Slaapkamer inrichten – de eenvoudigere aanpak

Dan het subtielere werk dat komt kijken bij de slaapkamer inrichten.

De aangebrachte spotjes… er is natuurlijk niets mis mee. Het is ook praktisch zo voor de spiegel. Maar er zijn veel stijlvollere lampen te koop.

Een ander leuk idee zou kunnen zijn om nieuwe knoppen op de kast te zetten. Kijk eens op een site als Etsy.com, je kunt het zo gek niet vinden.

De raamdecoratie is zeker voor verbetering vatbaar. Je hebt tegenwoordig een enorme keus aan gordijnen. Kijk eens naar de artikelen die ik daarover geschreven heb. Zelf ben ik fan van een plisse gordijn, die van onder en boven open kan. Praktisch en stijlvol en in veel kleuren verkrijgbaar.

slaapkamer donker maken plisse gordijnen

Misschien is iets meer opbergruimte ook geen gek idee. Hoe minder producten die geen accessoire zijn (strijkplank, slingerende kleding) hoe beter.

Een andere tip is om consistenter te zijn met de decoratie aan de wand. Er hangen op verschillende hoogtes, verschillende formaten lijstjes met verschillende stijl. Als je alles op dezelfde hoogte hangt, dezelfde lijstjes koopt en daar wat moois in doet, heb je eenvoudig een fijne upgrade.

Tot slot nog een laatste tip: je zou wat groens in de slaapkamer kunnen zetten.

Heel veel succes met de aanpak!