Welke kleur slaapkamer heb jij? Een kleur kan iets over je innerlijk zeggen. In een ander artikel kun je al heel veel lezen over kleuren in je woonkamer en voorbeelden van woonkamers zien. In dit artikel lees je slaapkamer kleuren ideeen en inspiratie, zodat je de juiste kleuren in je slaapkamer kunt combineren en de juiste verf in huis haalt.

Welke slaapkamer kleuren zijn populair

De populairste kleuren voor slaapkamers zijn zonder meer grijs, wit en bruin. Natuurlijk zijn ook kleuren als blauw, groen, paars en geel goed vertegenwoordigd. Maar als je voor een wat luxere, chique uitstraling van je slaapkamer wilt gaan dan kies je voor grijs, wit en/of bruin. Grijs en bruin combineren is mogelijk als je lichte tinten gebruikt. Wit is met vrijwel elke kleur te combineren.

De voordelen van lichte tinten in je slaapkamer is dat het ruimtelijker oogt. Maar nog bepalender is de lichtinval en de verlichting die je in je kamer hebt. Spots zijn mooi maar passen niet in een oude, antieke style slaapkamer.

Meubels in je slaapkamer

De muren zou je bij wijze van spreken elk jaar kunnen veranderen van kleur, maar om nu elk jaar een nieuwe boxspring te kopen… Kies daarom de kleur van de meubels in je slaapkamer zorgvuldig uit. Sommige boxsprings kunnen trouwens opnieuw bestofd worden.

Wat ook leuk is om te doen, is om een patroon of kleur van de muur terug te laten komen in kussens (op je bed of op je stoel) of in het bedlinnen.

Voorbeelden grijze slaapkamer

Om inspiratie op te doen kun je kijken in dit artikel met voorbeelden van grijze slaapkamers. Je zult merken dat verschillende types grijs voor een hele andere sfeer zorgen. Vooral de donkerdere kamers zijn apart. Bekijk hier wat grijze slaapkamer voorbeelden.

Witte slaapkamer

Witte slaapkamers bevatten vaak wel kleur, maar de hoofdkleur is wit. Je kunt op deze pagina meer witte slaapkamer voorbeelden vinden.

Bruine slaapkamer

Persoonlijk houd ik erg van bruine slaapkamers, zolang ze niet te donkerbruin van kleur zijn, maar ook weer niet te licht waardoor het kil overkomt. Op deze pagina vind je bruine slaapkamer voorbeelden die mij geïnspireerd hebben.