Het jaar is net een paar dagen oud, en vanzelfsprekend ga ik dan op zoek naar interieur ideeen 2016. Ik heb een aantal mooie foto’s gevonden en wil graag wat trends voor 2016 voorleggen die ik op het internet tegen ben gekomen. Met trendvoorspellingen weet je het natuurlijk nooit, maar leuk is het wel om een trend “aan te hebben zien komen”.

Producten op deze pagina en de foto’s zijn van Westwing. Ze geven 15 euro korting aan nieuwe bezoekers, en hebben veel leuke producten die vaak met korting de deur uitgaan. (korting is geldig bij besteding vanaf € 40,00 en uiterlijk 30 dagen na inschrijving)

Interieur ideeen 2016: zwart & donkerbruin

Zwart en donkerbruin zullen belangrijke kleuren worden in 2016, zelfs in de zomer. Zwart metallic wordt veel genoemd als nieuwe trendkleur voor meubilair en woonaccessoires.

interieur 2016

De slaapkamer in 2016

De belofte is dat de slaapkamer weer meer… een slaapkamer wordt. De tijden dat electronica meer en meer terrein won in de slaapkamer worden omgedraaid omdat veel mensen zich beseffen dat de slaapkamer bedoeld is om uit te rusten.

Dus geen mobiele telefoon meer, geen laptop en tablet meer in bed. In de boekjes kom je hooguit nog een televisie tegen voor wat ontspanning, maar waarschijnlijker is dat er tijdschriften en boeken op de nachtkastjes zullen liggen.

interieur ideeen 2016

Interieur trend 2016: het terugkeren van Delfts Blauw

Dit is een interieur trend voor 2016 die ik op meerdere blogs ben tegengekomen. Echter weet ik niet of dat ook voor de Nederlandse huishoudens zal gelden.

Delfts blauw heeft toch een beetje “dat-had-mijn-oma-ook-gehalte”, maar misschien weerhoudt dat de trendsetters niet en zien we het straks weer overal terug.

interieur trends 2016

Interieur ideeen 2016: het gebruik van sterren

I love them, sterren! Net als hartjes is het een vorm die positiviteit uitstraalt. Nèt wat je wilt in je woning.

2016 interieur

ideeen interieur 2016

ideeen interieur

Gezellige hoekjes, hapjes en meer

Persoonlijk heb ik als doel met mijn interieur om warmte en gezelligheid uit te stralen, zolang het gepaard gaat met een ruimtelijk gevoel.

In mijn ogen draagt deze trend daar enorm aan bij, dus omarm ik het volledig. Creëer een paar plekjes in je woning die gezelligheid uitstralen. Dat kan natuurlijk met kaarsen en bloemen, maar hapjes die “al klaar staan” of “drankglazen die uitnodigen tot gezelligheid” zie je niet zo vaak.

Met bijvoorbeeld een leuke schaal met wat snoepjes (in folie voor houdbaarheid) en een mooie fles waar je drank inzit kom je een heel eind. Vanzelfsprekend benadruk je het geheel door het op een dienblad te plaatsen.

interieur idee 2016
Een dienblad met kaarsjes en kannen straalt gezelligheid uit
2016 interieurtrends
Uitnodigende tafel met hapjes en drankjes
interieurtrend 2016
Een erg gave hocker met capitons (die knopen in de stof)
2016 interieur ideeen
Een poef en kussens met motief

Wanddecoratie 2016: fabric wall art

In wanddecoratie heb je zo veel keus, maar toch vinden veel mensen het heel lastig om er iets leuks mee te doen. Een interieur trend 2016 is fabric wall art, wat inhoud dat je een stuk mooie stof over een canvas of ander object trekt en dat ophangt.

interieurideeen 2016
fabric wall art: stof aan de muur

Geeft in mijn ogen best een leuk effect. Het straalt iets zachts en warms uit. Het is niet duur, helemaal niet als je het zelf maakt en de keuze is groot. Ga maar eens naar de markt of een stoffenzaak en voor 2 tientjes ben je denk ik klaar!

wanddecoratie 2016
Fabric wall art is heel goedkoop zelf te maken