Wie op een kantoor werkt, brengt daar vaak meer tijd door dan thuis. Daarom dit keer inspiratie en interieur ideeen voor op je kantoor. Als je kantoor er netjes en leuk uitziet dan heeft dat effect op hoe je klanten, partners en ook werknemers het bedrijf zien en ervaren. Het is eigenlijk de belichaming van het bedrijf.

Gebruik de ruimte goed

Het begint uiteraard met het pand zelf. Zit je ergens in een cool oud gebouw, dan kun je echt gaan spelen met de elementen. Je benadrukt bijzondere dingen in het gebouw door er wat groen bij te zetten en te spelen met verlichting.

interieur ideeen kantoor

Minder mooie delen kun je proberen te verbergen met bijvoorbeeld een kast. Maar je kunt ook overwegen om een banner te laten maken met daarop een bedrijfslogo en wat over het bedrijf.

Interieur ideeen kantoor: verlichting

Verlichting is extreem belangrijk. Je wilt uiteraard dat het kantoor goed verlicht is, dat helpt bij concentratie. Qua type licht kun je veel kanten mee op. Er is niet iets goed of slecht, het moet bij het kantoor en de uitstraling van het bedrijf passen.

Voor extra sfeer, plaats spotjes of verlichting met een warmere kleur.

Foto’s aan de muur

Als je de ruimte hebt om wat nieuws aan te schaffen voor aan de muur, zou je collega’s kunnen vragen of ze misschien een foto hebben waar ze trots op zijn. Uiteraard liever niet te privé, maar een mooie foto van een stad, natuur of ander neutraal onderwerp is erg leuk. Daarmee wordt iedereen een beetje eigenaar van het interieur.

interieur ideeen kantoor kunst

Leuk lampje

Een leuk lampje in een hoekje, in het toilet of ergens bovenop een kast geeft een erg leuk effect. Het breekt het serieuze karakter van de kantooromgeving een beetje. Bijvoorbeeld zo’n lampje met kleine gaatjes waar warm licht uit komt.

Interieur idee kantoor: waterkan met fruit erin

Dit idee kost dagelijks wat onderhoud, maar dan heb je wel wat! Drinken tijdens werk is belangrijk, maar alleen maar water wordt in de loop van de dag ook wat saai.

interieur ideeen kantoor fruit

Een grote waterkan met fruit erin voor een klein smaakje, staat superleuk in een kantoor. Bovendien zou het medewerkers kunnen motiveren om meer water te drinken in plaats van frisdrank.

Mooi meubilair

Naast het pand zelf is het minstens net zo belangrijk om mooi meubilair te hebben. Je kunt natuurlijk kiezen voor wat goedkoper materiaal, maar als je echt iets wilt uitstralen dan ga je voor kwaliteit en stijl.

vergadertafels

De bureaus en de stoelen waar de medewerkers op zitten moeten om ergonomische redenen van hoge kwaliteit zijn. Vergeet niet ook te investeren in mooie vergadertafels, hier vinden immers meestal de belangrijkste gesprekken plaats. Gesprekken met potentiële klanten, nieuwe werknemers of partners. Als de stoelen en de vergadertafel succes uitstralen, lopen de gesprekken ook vast succesvoller!

Planten

Een van de meest voor de hand liggende interieur ideeen kantoor, is wel het plaatsen van wat groen. Een paar mooie sierplanten in een mooie, sierlijke pot, kunnen echt het verschil maken tussen een stijf kantoor en een aangename omgeving. Kleine investering, grote opbrengst!

kantoor interieur ideeen

Kunst die bij de visie van het bedrijf past

Heeft jouw bedrijf een sterke visie, of een inspirerend persoon die prachtige uitspraken heeft gedaan die perfect passen bij jullie producten? Dan zou een set aan ingelijste posters van die personen zeker niet misstaan.

In plaats van een persoon, kun je ook eens wat rondkijken op een stockphoto-website en termen intypen die passen bij je bedrijf. Misschien komen er geweldige dingen uit die perfect aansluiten, voor een paar euro koop je de foto en kun je hem op canvas of staal laten printen.