Oke oke, ik ben zelf nog kindloos maar over de mail krijg ik regelmatig verzoekjes voor interieur ideeen kinderslaapkamers. Dus bij deze!

Van tijd tot tijd is het leuk om zijn of haar slaapkamer aan te pakken en weer geschikt te maken voor de leeftijd. Met het groter worden zijn er andere dingen belangrijk, en is de smaak intussen hoogstwaarschijnlijk ook veranderd. Wil je een kamer waar je kind zich echt veilig en op zijn gemak voelt, betrek je kind als hij of zij daar aan toe is dan gerust in het proces van de inrichting van de kamer.

Een bed waar ze zonder problemen in willen

Veel kinderen hebben problemen met het op tijd naar bed gaan. Natuurlijk zijn ze moe en hebben ze hun slaap nodig, maar ze willen veel liever gezellig bij de volwassenen blijven.

Als je een bed koopt wat een kind ook echt leuk vindt, maak je het bedritueel mogelijk minder ingewikkeld. Denk eens aan een halfhoogslaper of hoogslaper, met een boogtentje of tentdoek met thema naar keuze. Veel roze en prinsessen of bloemen voor meisjes, ridders, voetbal, piraten of de jungle voor jongens. Of kies voor jongens die echt avontuurlijk zijn een boomhutbed, en een hemelbed voor meisjes zodat ze zich nog meer een prinses wanen.

ideeen kinderslaapkamer

kinderslaapkamer ideeen inrichten

Ik heb trouwens ook een keer een artikel geschreven over wat extreme interieurs, daar zaten ook een paar grappige slaapkamer voorbeelden tussen voor kinderen.

Het speelhoekje waar ze heerlijk kunnen spelen

Handig is het om de slaapkamer voor een jongen of meisje in te delen in bepaalde zones.

Zo is het ook voor hun duidelijk waar er rust heerst om te slapen, en waar ze kunnen spelen of leren. Een apart speelhoekje kun je gemakkelijk creëren met meubels zoals een tafeltje met leuke bijpassende stoeltjes om te knutselen of te spelen met bijvoorbeeld Lego, of een zitzak of poef om lekker op te hangen als je kind aan kletsen is met vriendjes of vriendinnetjes.

Ook belangrijk is een goed bureautje waaraan ze kunnen kleuren of leren, mocht je geen hoogslaper hebben waar dit onder zit. Innovatief zijn de meegroeibureaus, die gemakkelijk in de hoogte verstelbaar zijn.

krukje kinderslaapkamer ideeen

 

Accessoires die passen bij het thema

Net zoals alle ruimtes in huis wordt de sfeer binnen een kamer altijd nog wel het meest bepaald door de gekozen accessoires. Ook voor jongens en meisjes zijn er diverse accessoires te vinden die zowel functioneel als mooi om te zien zijn.

Denk maar eens aan leuke opbergdozen of -zakken die het opruimen een stuk minder vervelend maken, een meetlat, muurstickers, kussens en natuurlijk beddengoed. Ook hier vaak weer roze of roos voor meisjes, en knalkleuren zoals oranje, blauw of groen voor jongens.

inrichten kinderslaapkamer ideeen

Meer leuke items voor een jongens- of meisjesslaapkamer vind je bij Kidsgigant.nl, de specialist op het gebied van kinder- en tienerkamers.