Ik heb eerder wat artikeltjes geschreven over mijn grootste interieur irritaties. Natuurlijk zou ik dat artikel kunnen aanvullen met nog eentje: zichtbare leidingen in je woning. Ziet er niet uit! Maar logischer is om je meteen de oplossing aan te reiken natuurlijk. En de oplossing voor leidingen wegwerken is: een loodgieter!

Een loodgieter kan tal van klussen uitvoeren. We denken vaak dat een loodgieter ondersteboven onder de wasbak hangt om leidingen aan te leggen, maar een loodgieter doet veel meer dan dat. Een loodgieter kan bijvoorbeeld ook leidingen verleggen.

Waarom zou je leidingen wegwerken?

Een reden om een leiding weg te laten werken, is dat je het niet mooi vindt of dat hij in de weg hangt. Vooral na of uiteraard tijdens verbouwingen kan het voorkomen dat je leidingen op een andere plek wil hangen.

Een vaak voorkomende reden hiervoor is omdat bijvoorbeeld de badkamer of keuken op een andere plaats wordt gezet. De aan- en afvoer van water en afvalwater moet dan uiteraard ook verlegd worden. Dit is loodgieterswerk bij uitstek, waardoor je lokale loodgieter je hier zeker mee verder kan helpen.

Vaak hebben we in de Nederlandse huizingen radiatoren die in het zicht hangen. Vind ik ook niet zo mooi eerlijk gezegd, maar de oplossing is vaak duur.

leidingen wegwerken

Tegenwoordig is het steeds meer in de mode om deze radiatoren weg te werken. Een oplossing hiervoor kunnen platte radiatoren zijn, maar ook vloer- en luchtverwarming zijn een goede optie.

verwarming wegwerken

Na het aanleggen of verplaatsen van andere verwarmingstypen zit je vaak met achtergebleven leidingen. De loodgieter kan deze leidingen met gemak wegwerken of verplaatsen zodat de smallere radiator weer eenvoudig geplaatst kan worden.

Wat kost het wegwerken van leidingen in mijn interieur?

Hoeveel een specifieke loodgieterklus kost, is lastig te zeggen. De kosten variëren sterk per klus waarbij het vooral afhangt van de hoeveelheid weg te werken leidingen en het gemak waarmee dit gedaan kan worden.

Voor een offerte op maat kun je dan ook het beste met een lokale loodgieter contact opnemen. Wat ik altijd doe met dit soort dingen is gewoon diverse voorstellen bij verschillende loodgieters opvragen.

Op die manier krijg ik geen eenzijdig beeld van de te maken kosten, maar kun je mooi vergelijken en weet je exact waar je voor betaald. De goedkoopste hoeft niet altijd de beste te zijn.

leiding wegwerken

Het opvragen van een offerte is uiteraard vaak kosteloos en vrijblijvend, maar het kan natuurlijk geen kwaad om vooraf even na te vragen of dat ook bij de loodgieter in kwestie het geval is.

Je vindt loodgieters via je kennissen- en familiekring, ouderwets via de telefoongids of gewoon even googlen 🙂