Voor we het weten staat kerst al weer voor de deur. Hoog tijd om de kerst woonkamer weer sfeervol in te richten en te versieren met knusse kerstaccessoires. Hoe je je huis met een aantal simpele toevoegingen dat échte Kerstsfeertje geeft, lijkt voor veel mensen toch een behoorlijke uitdaging. Terwijl het eigenlijk meer in de simpele dingen zit. 

Hierbij 10 geweldige tips voor een leuke woonkamer kerstsfeer.

kerst interieur ideeen

Kerst interieur ideeen

Een kerstboom is een zekerheidje voor je interieur en zal iedereen straks wel hebben staan. Maar hoe krijg je nu echt de kerst in je interieur?

Ik zal een aantal tips opsommen die je eenvoudig kunt toepassen om een te gek kerst interieur te hebben:

1. Kerst dienblad opmaken

Zet sfeervolle schaal op een mooie plek. Dat kan op de salontafel zijn, maar ook zelfs op de grond. Je kunt een kerst dienblad opmaken met leuke kaarsjes en kerst attributen waar je een goed gevoel van krijgt.

kerst schaal

2. Glazen vaas opmaken kerst

Koop hoge glazen vazen, en vul ze met dennenappels of kerstballen. Je kunt hier heel veel verschillende kerstspulletjes in doen. Watten om sneeuw te faken (al heb je daar ook Sneeuw sprays voor), kerst slingers, cadeautjes of ander vrolijk kerstmateriaal.

Glazen vaas opmaken kerst
glazen vaas opmaken kerst

3. Kerst ideeen vensterbank

Wil je je vensterbank versieren voor kerst? Leg dan watten aangevuld met ander winters materiaal in de vensterbank. Lichtjes maken het helemaal af. Tegenwoordig zie je in veel interieur zaken met style van die leuke huisjes. Daar kun je simpel waxine lichtjes in zetten, maar ook helemaal versieren.

Kerst interieur kozijn

4. De wand decoratie

Vergeet ook de wanddecoratie niet! Koop een houten krans en hang die ergens op, of pak wat mooie kerstslingers en hang daar leuke kerst accessoires aan op.

versiering muur kerst

5. Rendiertje!

Struin wat af op een kerstmarkt en koop een leuk houten rendiertje, of iets anders dat goed bij de kerst past. Vanzelfsprekend heet de onze Rennie 🙂

kerst interieur rendier

6. De kralenketting

Iets leuks voor bij het kerst dienblad opmaken: leg in de schaal met kaarsen een mooie kralenketting. De glinsteringen maken het net wat leuker, en het geeft een wat gezelligere uitstraling omdat je de ketting naast de schaal kunt laten bungelen. Dat zorgt voor een wat minder stijve look.

kerst interieur mand kaarsen ketting

7. Woonkamer versieren kerst met sloffen

Vul warme sloffen met kerstdecoratie. Bij Van Haren koop je dit soort sloffen voor ongeveer 10 euro. Gegarandeerd dat je hier opmerkingen over krijgt!

kerst interieur sloffen

8. Wijnglazen

Zet grote wijnglazen op een bijzonder plekje, en vul deze met kerstattributen.

kerst interieur glazen

9. Kerst dienblad opmaken voor op de eettafel

Zet een groot en mooi dienblad op de eettafel, en vul deze met kaarsen, kerstballen en ander sierlijk materiaal. Het is helemaal leuk als het matcht met je servies.

kerst interieur kaarsen

10. Magic lichtbox

Ook leuk is een roestvrij stalen emmer (of andere mooie emmer) voorzien van een lamp onderin, en vervolgens vullen met kerstballen! Dit geeft je woonkamer een kerstfeer en het is ook een leuk idee voor in de vensterbank.

kerst interieur

11. Bonus tip: Whatsapp kerstfilmpjes

Hoe leuk is het om in een tijd waarin je iedereen wilt zien, maar dat niet kan of lukt, toch samen een leuk moment te hebben!? Je kunt met de nieuwe app Giftomatic leuke Kerstfilmpjes voor whatsapp 2020 maken. Het heeft iets weg van Elfyourself, maar je geeft er dan direct shoptegoed bij. Wij hebben de app getest en hebben er superleuke reacties op gekregen!

 

Eigen ideeen

Heb je zelf ideeën? Of ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor een leuk kerst interieur? Kijk eens in dit artikel op interieur ideeen over kerst van vorig jaar.