Het is ondertussen alweer zomer en deze dagen zitten we in een volle hittegolf. De meeste mensen gaan naar het strand en zijn even niet met hun interieur bezig. Dat zie ik ook wel terug in het aantal bezoekers op mijn site 🙂 Toch weerhoudt mij dat niet om een artikeltje te schrijven over de interieurtrends 2015 en dan in dit geval: de zomereditie.

Maar de zomer duurt nog wel even, en is je interieur wel zomerproof? Met deze zomertrends weet je zeker dat je het zonnetje in huis haalt.

Eerder schreef ik al een artikeltje over interieur ideeen 2015

Interieurtrends 2015 #1 Botanisch wonen

Bij deze trend wordt de natuur letterlijk naar binnen gehaald.

Veel groene planten, potten, vazen en bloemen kenmerken deze trend.

Als je denkt: deze trend is niets voor mij, want planten hebben  te veel verzorging nodig. Wees dan niet ongerust en kies voor planten die relatief weinig water nodig hebben. Kies bijvoorbeeld voor cactussen in combinatie met andere vetplanten.

Maar met alleen planten ben je er nog niet. De accessoires zoals kussens met een jungleprint of een botanische print op de muur maken deze trend helemaal af.

interieurtrends 2015

Interieurtrends 2015 #2 Gebruik geel

De kleur geel kan een ideale zomerkleur zijn in je interieur, mits het met mate wordt toegepast. Deze kleur zorgt voor een evenwichtig gevoel en vrolijkheid in je interieur.

Schilder bijvoorbeeld een muur in een gele kleur. Vind je het schilderen van je muren te heftig? Kies er dan voor om de kleur geel met accessoires terug te laten komen in je inrichting. Ook kan je kiezen voor een opvallend geel meubelstuk dat goed te combineren is met een witte ruimte.

Interieur trends 2015 #3 DIY

DIY, ook wel doe-het-zelf projecten genoemd, zijn tegenwoordig erg populair. Handwerk en industrie komen samen in vernieuwde productietechnieken.

Maak handgemaakte gevlochten stoeltjes, tafels van oud afvalhout of gebreide plaids of ga aan de slag met accessoires zoals gehaakte en gebreide vloerkleedjes, canvas schilderijen met een zelfontworpen print of een geschilderde dip-dye bloempot passen perfect in deze stijl.

Ik heb er al eerder wat over geschreven in een leuk artikel: accessoires woonkamer maken

2015 interieurtrends

Interieur trends 2015 #4 Natuurlijke materialen

Denken aan je aan een gezonde levensstijl is helemaal in. Hierbij hoort natuurlijk ook gezond wonen.

Dit jaar is bio hot. Ga voor natuurlijke materialen zoals hout en riet. Deze zorgen voor een rustige en natuurlijke omgeving in huis.

Ook Oosterse decoraties zoals mozaïeken lamp of accessoires kunnen leuk gecombineerd worden met een modern interieur. Bij deze trend is er veel ruimte voor handgemaakte producten zoals vloerkleden en kussentjes. Het is dan ook mooi te combineren met de DIY trend.

Interieur trends 2015 #5 Gebruik veren

Veren zijn helemaal hip.

interieur trends 2015

Je kunt veren op verschillende manieren toepassen in je interieur.Doe de veren in een fotolijstje, hang de veren aan een kralenketting voor je muur of zet de veren simpelweg in een vaas op je nachtkastje.

Veren combineren prachtig met andere natuurlijke materialen zoals hout en steen. Combineer veel verschillende kleuren veren voor een trendy uitstraling.