In dit artikel wil ik je inspireren om zelf accessoires voor de woonkamer te maken! In vakanties heb ik wat meer tijd, en vind ik het vaak leuk om zelf iets moois te maken voor mijn interieur. Op het internet kun je eenvoudig inspiratie vinden om zelf wat woonkamer accessoires te maken. Dit kan ook een erg leuke bezigheid zijn met kinderen – al heb ik die zelf nog niet…

Ik heb hier wat ideeën gebundeld die ik zelf op mijn lijstje heb staan om te maken, en natuurlijk deel ik ze graag met je!

Kapstok van hout

acccessoires woonkamer maken

Wellicht gaat dit niet werken met onze zware winterjassen die soms nog zwaarder zijn door de regen… maar het ziet er in elk geval erg leuk en natuurlijk uit.

Een pennenhouder

acccessoires woonkamer maken

Heel eenvoudig, en erg creatief en speels: maak van oude toilet- en keukenrollen in een kartonnendoos een houder voor potloden en pennen. Dit is een leuk voorbeeld van een woonkamer accessoire dat je met kinderen kunt maken.

Blikjes als waxinehouders

acccessoires woonkamer maken

Erg leuk, vooral in de donkere dagen of juist voor als je ’s avonds laat nog in de tuin wilt zitten… Oude blikjes van tonijn, bonen of andere etenswaren inpakken met cadeaupapier of ander speels materiaal. Als je ze aan een touwtje en latje ophangt, dan kun je ze eenvoudig op een andere plek ophangen!

Accessoires woonkamer: Domino blokjes als klok

acccessoires woonkamer maken

Heel eenvoudig om te maken: een klok van dominostenen! Je zou een (steiger)houten blad kunnen gebruiken hiervoor, zodat je hem overal kunt plaatsen. Maar je kunt natuurlijk ook een houten muur hiervoor misbruiken!

Verberg het stopcontact

acccessoires woonkamer maken

Vind jij stopcontacten ook niet zo mooi? Je kunt zo’n huisje zelf zagen met een figuurzaag. Haal wel het juiste hout hiervoor. Als het deurtje dichtzit, lijkt het wel alsof het een huisje van een muis is. Kinderen zijn hier dol op 🙂

Blikje met bloemen

acccessoires woonkamer maken

Ook van oude conserveblikken kun je het blad van hierboven maken. Zorg dat alles in 1 kleur geverfd is, en idealiter gebruik je nog wat stof en een leuke accessoire om de boel op te leuken. Vaak wel te koop bij bloemenzaken… Je zou hier kaarsjes, bloemen of gedroogde bloemen in doen.

Kaars voor buiten

acccessoires woonkamer maken

Erg leuk vond ik deze kaarsenhouder van een oude juslepel. Supersimpel te bevestigen, en je zou er nog allerlei bloempjes of andere versieringen op kunnen bevestigen.

Voet van je kind

acccessoires woonkamer maken

Heb je kinderen? Sommige mensen laten een voetje tatoeren, maar daar ben ik zelf niet zo van. Je kunt een kindervoetje ook in het zand laten afdrukken, en hier gips overheen gieten. Zo blijft het kleine voetje voor altijd zichtbaar aan de muur!

Toilethouder van hout

acccessoires woonkamer maken

Dit accessoire past niet in elke badkamer, maar als je een landelijke en natuurlijke look hebt in je woning dan kan het leuk zijn om je toiletrollen op deze manier op te hangen.

Accessoires woonkamer: Wijnrek
acccessoires woonkamer maken

Dit is mijn persoonlijke favoriet accessoires woonkamer! Eindelijk de wijn en de glazen vlakbij de eettafel, en de mooiste flessen mooi in het zicht. Het is even klussen met zagen en schroeven, maar het is een gegarandeerde eye-catcher!

 

Foto’s komen oa van welke en pinterest