De tuin is in Nederland voor de meeste mensen alleen in de lente en de zomer een fijne plek. Het is mijn favoriete plek van de woning, ik vind het echt heerlijk om buiten te zijn.

Ik heb daarom ook al een tijdje de droom om een jacuzzi in onze achtertuin te plaatsen. Ik heb mij er zelfs al wat in verdiept en deel wat bevindingen in dit artikel over een jacuzzi in achtertuin. Er zijn trouwens ook veel opblaasbare jacuzzi’s, die kun je eenvoudiger verplaatsen en ze zijn voordeliger in de aanschaf. Je kunt in dit artikel lezen wat de beste opblaasbare jacuzzi is.

jacuzzi in achtertuin
De gezelligheid van een jacuzzi in de achtertuin is ook een groot voordeel

Jacuzzi in achtertuin

Hoewel Jacuzzi’s ook wel eens binnen geplaatst worden, zijn ze oorspronkelijk bedoeld voor buiten. Het water in de Jacuzzi wordt op een constante temperatuur van zo’n 38 graden gehouden.

Hierdoor is het niet erg als het buiten wat kouder is. Integendeel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de therapeutische effecten van de Jacuzzi het grootst zijn in de koude buitenlucht.

Vandaar dat het juist de voorkeur geniet om in de herfst of de winter van de Jacuzzi gebruik te maken. Maar wat zijn dan die therapeutische effecten? Dat lichten we hieronder toe.

Hydrotherapie van Jacuzzi’s

Een jacuzzi is niet alleen relaxed en fijn, maar het is ook nog eens gezond. Waarom?

Veel van de therapeutische effecten van een Jacuzzi zijn te danken aan het warme water. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat je hartslag wat versnelt. Daardoor wordt je bloedsomloop gestimuleerd en worden zuurstof en andere voedingsstoffen beter door het lichaam verspreid, wat kan zorgen voor een versneld herstel van bijvoorbeeld blessures.

Een jacuzzi is dus ideaal voor iedereen die fanatiek met sport bezig is, zoals ik dus.

jacuzzi in achtertuin

Daarnaast zorgt de warmte ervoor dat het lichaam gaat transpireren. Hierdoor zullen afvalstoffen versneld het lichaam verlaten. Ook kan de warmte de stofwisseling versnellen, wat tevens kan helpen om afvalstoffen versneld je lichaam uit te krijgen. De snellere stofwisseling helpt daarnaast bij het afvallen.

Mentale voordelen jacuzzi in achtertuin

Naast bovengenoemde fysieke voordelen heeft het gebruik van een Jacuzzi ook enkele mentale voordelen.

Zo zorgt het warme water ervoor dat alle spieren ontspannen, waardoor je ook mentaal gezien ontspant. Een Jacuzzi is daarom het perfecte middel om je hoofd leeg te maken en je op te laden.

Ook de slaapkwaliteit verbetert ervan. Door vlak voor het slapen even te relaxen in de Jacuzzi val je sneller en dieper in slaap, waardoor je de volgende morgen fitter wakker wordt.

Last but not least: een jacuzzi is ook gewoon een heel gezellige plek om even bij te praten zonder enige vorm van afleiding. Dat is een voordeel ten opzichte van een zwembad.

Jacuzzi in de tuin

Van al deze voordelen en meer kun je het hele jaar genieten als je een Jacuzzi in de tuin laat plaatsen. Zorg er wel voor dat je de Jacuzzi niet onder bomen plaatst om hem zo schoon mogelijk te houden. Zet hem bij voorkeur onder een overkapping. Hierdoor blijft het bad schoon en je creëert er ook meer privacy mee.