Lange tijd was de vloer een ondergeschoven kindje in het interieur. Natuurlijk was een goede vloerbedekking belangrijk, maar de inrichting bepaalde de look-and-feel van je huis. Nu dat steeds meer verschuift is het tijd om wat extra aandacht aan onze vloer te besteden. Je vloer mag gezien worden!

laminaat vloeren trends

Eindeloos veel mogelijkheden

Nooit eerder waren er vloerencollecties met zoveel keuze op het gebied van kleuren, materialen, patronen en structuren. En de uitstraling die je zoekt zit niet meer standaard gekoppeld aan een bepaald materiaal. Je PVC vloer kan er uit zien als massief hout en je Laminaat als vloer van marmer of beton. Dankzij optisch bedrog zijn de mogelijkheden eindeloos.

laminaat houtlook vloeren

Laat je vloer doorlopen

Trots als je vandaag de dag op je zorgvuldig gekozen vloer mag zijn, kun je datzelfde materiaal ook op de muur gebruiken. Waar vroeger plinten de standaard waren, zie je nu ook steeds vaker dat de vloer doorloopt op de muur. En zo’n zelfde speelse effect kun je ook creëeren door verschillende materialen of kleuren op je vloer te gebruiken en deze random in elkaar over laten lopen.

laminaat natuur hout

Vintage vloerkleden zijn trendy en sfeervol

Is je vloer niet volgens de nieuwste trends of wil je iets extra’s toevoegen aan je nieuwe vloer? Kijk dan eens naar vintage vloerkleden. Daarmee wordt je interieur in één klap helemaal trendy. Je huis straalt uit dat er geleefd wordt en dat brengt enorm veel sfeer met zich mee. Bovendien is een vloerkleed ook nog eens enorm gunstig voor de akoestiek in huis.

vintage vloerkleed vloeren

Een vloerkleed kan overal

Zo’n vloerkleed kan trouwens ook op veel verschillende plekken worden neergelegd. De meest voor de hand liggende plek is natuurlijk de zithoek. Maar ook bij de keukentafel, voor de open haard of bij je bed staat een vloerkleed goed. Het maakt de kamer een stuk warmer.

vintage vloerkleed

Met een nieuwe, opvallende, vloer of een (vintage) vloerkleed is je vloer ineens één van de blikvangers van je interieur.