Een kleine slaapkamer inrichten is een leuke uitdaging. Door slim en creatief te werk te gaan, en het toepassen van een paar handigheidjes, wordt het snel leuk om in een kleine slaapkamer te slapen. Zeker studenten hebben vaak een kleine slaapkamer en bovendien een beperkt budget om die kleine slaapkamer in te richten, maar dat hoeft geen probleem te zijn.

Deze tips zijn ook geschikt voor een kleine slaapkamer van een kind.

Kleine slaapkamer inrichten – optische tips

Een paar simpele dingen die je kunt doen of juist moet laten in een kleine slaapkamer staan hieronder opgesomd:

  • Hang 1 of meerdere grote spiegels op
  • Zorg ervoor dat de ramen zo min mogelijk versperd zijn en het licht goed doorkomt
  • Gordijnen zou je kunnen voorzien van houders, zodat er meer licht in de kleine slaapkamer komt
  • Gebruik vooral lichte kleuren voor muren, vloer, plafond, meubels maar ook je dekbed
  • Door de onderkant van je bed en je kast vrij te houden, lijkt het optisch groter omdat je kijkrichting niet onderbroken wordt
  • Liever een paar grote accessoires, dan een boel kleintjes
slaapkamer dakkapel
Gebruik in een kleine slaapkamer vooral witte kleuren, ook voor je dekbedovertrek
spiegel in kleine slaapkamer
Spiegels in je slaapkamer doet het ook altijd goed

Tips voor snoertjes en electronica

Snoertjes en andere electronica werk je zo veel mogelijk weg in de slaapkamer.

Heb je een televisie, kun je die dan niet vervangen voor een tablet waarop je ook televisie kunt kijken? Met een tablet beugel voor aan de wand hoef je hem niet de hele tijd vast te houden.

Verder is het slim om snoertjes te bundelen. Daar zijn allerlei trucjes voor, tierips zijn denk ik de goedkoopste variant.

Telefoon opladen in de slaapkamer

Het zal vast nog even duren voordat iedereen zijn telefoon draadloos kan opladen, maar volgens mij is dat wel een kwestie van tijd.

Als je nu je nieuwe telefoon elke nacht oplaadt, dan kun je hem natuurlijk gewoon op je nachtkastje leggen. Al is een telefoon naast je hoofdkussen voor veel mensen niet heel goed voor de nachtrust. Bovendien zijn de kabeltjes niet heel mooi, en wordt snoozen in de hand gewerkt.

kleine-slaapkamer-inrichten

Wat je ook zou kunnen doen, is je telefoon aan de andere kant van de slaapkamer zetten zodat je er wel uit moet als hij afgaat. Om het wat stijlvoller te maken kun je een telefoon dock kopen, waar je je telefoon inzet. Dat kan ook ruimte schelen, want een telefoon neerleggen heeft meer ruimte nodig dan een dock waarin hij kan staan.

Meer ideeen om je slaapkamer slim in te richten

Ga je je slaapkamer inrichten, en kun je nog wel wat tips gebruiken? Een slaapkamer bestaat altijd uit 6 cruciale elementen. We leggen in het artikel over je je slaapkamer kunt inrichten uit welke onderdelen belangrijk zijn in de ruimte, en hoe je er het maximale uithaalt.