Wie op zoek is naar een nieuwe vloer ontdekt al snel dat er ontzettend veel te kiezen is. Laminaat, parket, tegels, leisteen en PVC zijn veel gekozen materialen. Hoogste tijd om eens te kijken naar de voordelen van één van deze populaire opties: laminaatvloer.

laminaatvloer laminaat in licht interieur

Eindeloos veel mogelijkheden

Natuurlijk wil je graag een vloer die past bij de rest van je interieur. Wat je kiest is dan ook voornamelijk afhankelijk van je eigen smaak, maar ook je budget speelt een rol bij het kiezen van een vloer. Wat beide aandachtspunten betreft zit je met laminaat zeker goed. Zeker ook omdat laminaat niet alleen in houtlook verkrijgbaar is. Zo is er ook laminaat dat er uit ziet als leisteen of bijvoorbeeld als een betonnen vloer. Zo gaaf! Daarmee zijn de mogelijkheid qua kleur en uitstraling enorm uitgebreid en is er voor ieder interieur gegarandeerd een passende laminaatvloer te vinden.

laminaat laminaatvloer

De voordelen van laminaat

Je vraagt je misschien af waarom je zou kiezen voor laminaat, als je eigenlijk een vloer wil die er uit ziet als steen, beton of hout. Om dat duidelijk te maken zetten we graag de voordelen van laminaatvloeren voor je op een rijtje:

  • Laminaat is sterk en bestand tegen water en licht. Je hoeft dus niet bang te zijn voor krassen op de vloer en ook tegen verkleuring door zonlicht is de vloer bestand.
  • Een laminaatvloer is heel hygiënisch. Vuil en vocht kunnen niet in de vloer trekken én laminaat is met een bezem, stofzuiger of dweil gemakkelijk schoon te maken.
  • Laminaatvloeren zijn budgetvriendelijk en verkrijgbaar in diverse prijsklassen.
  • Laminaat leg je eenvoudig zelf. Zeker laminaat met kliksysteem!
  • Welke uitstraling je ook kiest, laminaat is net echt. Van houtnerven tot een steenlook (inclusief reliëf!), alles is mogelijk.

zelf laminaat leggen

Ieder interieur en elke kamer

Dankzij de vele voordelen van laminaat is er voor ieder interieur wel een mooie laminaatvloer te vinden. En het mooie is: je kunt laminaat leggen in iedere kamer in huis. Van de keuken tot de slaapkamer en van de woonkamer tot je kantoor. Wist je dat er zelfs speciaal laminaat bestaat dat geschikt is voor in de badkamer? Dan kun je eindelijk die saaie tegelvloer eens vervangen met iets dat écht mooi is! Je trap opknappen kan overigens ook heel goed met laminaat.

laminaatvloer in woonkamer

Laminaatvloer thuis uitproberen

Zelfs als je weet waar je ongeveer naar op zoek bent, is het kiezen van de meest perfecte laminaatvloer nog best een lastige klus. Het je één of meerdere kanshebbers op het oog? Neem daar dan een kleurstaal van mee naar huis of laat deze thuis bezorgen. Online of in de winkel kan een kleur er heel anders uitzien dan bij jou op de vloer. Leg de kleurstaal thuis een dagje op de vloer en kijk gedurende de dag wat de lichtinval doet met de kleur. 

Ben je nog op zoek naar wat inspiratie? Kijk eens op pinterest naar verschillende mooie laminaatvloeren. Maar zodra de winkels weer open gaan kun je natuurlijk ook in de showrooms gaan kijken.

Wil je andere artikelen lezen over vloeren, bekijk dan hier het hele interieur-ideeen.com archief over vloeren.