Er is een enorm gevarieerd aanbod aan hoofdkussens. Je hebt kussen van allerlei soorten materiaal, waarbij de zachtheid en de vorm bepalend zijn voor of het een fijn kussen is of niet. Dit artikel gaat over een latex kussen die ik nu enkele weken in bezit heb.

Na een nieuw bed te hebben gekocht, kwam er nog een reeks aan producten die we kochten. Het begon met een dekbedden test en kozen we de ducky dons. Daarna kozen we een lekker lui lezen kussen, zo’n driehoekskussen om rechtop in je bed te kunnen zitten (we vonden 1.500 euro extra voor een elektrisch bed wel erg veel geld). Daarna zochten we een goed kussen uit.

Ondersteuning blijft essentieel voor een kussen. Hoe je hoofd uiteindelijk komt te liggen is erg belangrijk voor de houding van je hele rug. Je hoofd moet niet te hoog liggen, niet te laag, en je nek moet voldoende ondersteund worden.

Uiteindelijk viel mijn keus op de pure latex bliss pillow. Voor mij waren de voordelen dat hij goed ventileert dankzij een open celstructuur, en uiteraard voldoende goede steun biedt. Ik merkte zeker een verschil met hoe ik met mijn oude kussen sliep, en mijn nieuwe kussen slaap. Ik heb simpelweg een meer uitgeruste rug, wat doortrekt in mijn hele lijf. Zoek je nog een kussen, ik zou zeggen test dit exemplaar zeker een keer uit!

latex kussen