dekbedden testEen dekbed moet je eens in de zoveel jaar vervangen. Na een nieuwe bed te hebben gekocht, was het ook wel weer tijd voor een nieuw dekbed. Onze keus is gevallen op een donzen dekbed, en daar hebben we geen spijt van. We hebben een dekbedden test gedaan, en voor ons is het de ducky dons Clima Balance geworden.

 

Dekbedden test – welke type dekbedden zijn er?

Er bestaan diverse soorten dekbedden. Dekbedden van synthetisch materiaal, van schapenwol en donzen dekbedden. De echt heel goedkope dekbedden zijn vaak synthetisch, al heb je synthetische dekbedden in verschillende prijsklassen en van hoge kwaliteit.

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een donzen dekbed. Het voordeel van dons is dat het precies je lichaamswarmte vasthoudt, maar de overtollige warmte alsnog afvoert, waardoor je het niet snel te heet krijgt. We slapen er nu 3 weken onder, en we zijn er erg enthousiast over. Het wordt niet snel té warm, en te koud hebben we het al helemaal niet – zelfs niet met temperaturen van dik onder nul.

Een ander voordeel van een donzen dekbed is dat het heel weinig weegt. Dat is lekker tijdens het slapen, maar ook tijdens het opmaken van het bed een groot voordeel. Dat is in veel huishoudens een klusje voor de vrouw, maar bij ons thuis doe ik het. Simpelweg omdat ik hem sneller verschoond wil hebben dan mijn vriendin :-/

Het dekbed

dekbedden test
dekbedden test ducky dons

Het dekbed waar we voor zijn gegaan is de Clima Balance. Het mooie aan dit donzen dekbed is dat hij allemaal verschillende kleine compartimenten heeft. Hierdoor ontstaan allemaal microklimaatjes, aldus de fabrikant. Zo wordt overtollige warmte (en ook vocht) afgevoerd, waardoor je het dus niet snel te heet krijgt.

Het is het dekbed dat hiernaast staat.

Je kunt het onder andere bestellen bij Pillowsonline.