Steigerhout is de afgelopen jaren erg populair geworden. Niet alleen wordt het gebruikt voor buitenmeubels, maar ook in huis zie je het steeds vaker. Kasten, banken, tafels… Vrijwel elk meubel bestaat ook in verschillende steigerhout-varianten. Dat geldt zelfs voor de slaapkamer, die je compleet kunt inrichten met steigerhout als je dat wilt. Déze 5 gave ideeën met steigerhout zijn perfect voor jouw slaapkamer!

1.         Steigerhout ideeen bed

In de slaapkamer is het bed het belangrijkste meubel. Er zijn veel prachtige steigerhouten bedden te vinden. Je kunt kiezen voor gladgeschaafd hout, of juist ruw. Ook heb je allerlei opties zoals een grey- of whitewash om een mooie uitstraling te krijgen. Een steigerhouten bed is even een flinke investering, maar is dat op de langere termijn zeker waard.

steigerhout ideeën bed

2. Headboard van steigerhout

Vind je een compleet nieuw bed een beetje eng? Of is het jou gewoon te duur? Je kunt ook kiezen voor een headboard van steigerhout. Zo krijg je wel de sfeer en uitstraling, maar is het toch een stuk goedkoper. Overigens moet het headboard natuurlijk wel passen bij je bed!

Headboard van steigerhout

3. Steigerhouten nachtkastje

Een steigerhouten bed combineer je natuurlijk met een of twee nachtkastjes van steigerhout. Ook deze zijn er in allerlei soorten en maten. Vaak kun je ook sets kopen van een bed met bijbehorende nachtkastjes. Dat is veel gemakkelijker, want dan weet je zeker dat het mooi bij elkaar past.

Nachtkastje van steigerhout

4. Kledingkast van steigerhout

Een ander groot meubel dat in de meeste slaapkamers staat, is de kledingkast. Ook deze zijn er in prachtige uitvoeringen van steigerhout. Een van de grote voordelen is dat de kast robuust, zwaar en degelijk is. Eenmaal gekocht blijft de kast heel wat jaartjes degelijk. En steigerhout wordt mooier met de jaren, dus hij kan zo twintig jaar of langer mee.

 

Steigerhouten kledingkast

5. Steigerhout ideeën bureau

Met steigerhout moet je wel oppassen dat je niet teveel meubels in je slaapkamer zet. Doordat ze er zo robuust uitzien, lijken ze optisch groter. Met veel meubels ziet de slaapkamer er snel wat voller uit. Maar heb je nog ruimte over, dan is een steigerhouten bureau een absolute must-have. Zo heb je een stijlvolle plek om rustig te werken of te studeren.

steigerhout ideeën bureau

Je kunt op allerlei manieren steigerhout in de slaapkamer verwerken. Vooral de meubels lenen zich hier natuurlijk goed voor. Steigerhout vormt een prachtige basis waar je heel veel kanten mee op kunt. Je kunt veel interieurstijlen combineren met steigerhout. En ook als je kiest voor een thema-inrichting, bijvoorbeeld een grijze slaapkamer, is steigerhout daar mooi in te verwerken.