Een lichtkoepel zorgt uiteraard voor meer licht in je woning. Het is een zeer elegante oplossing om een ruimte met natuurlijk licht te vullen, in plaats van extra lampen op te hangen. In de aanschaf en qua montagekosten is een lichtkoepel natuurlijk iets duurder, maar door bezuiniging op elektriciteit ben je met een al snel voordeliger uit. Helemaal als je voor een goedkope lichtkoepel gaat, wat overigens niet direct betekent dat je met mindere kwaliteit te maken krijgt.

Lichtkoepel in de badkamer

Eerlijk is eerlijk, niet iedereen zal een lichtkoepel in zijn badkamer durven nemen. Heb je buren die naar binnen kunnen gluren, dan zul je er waarschijnlijk wel 2 keer over nadenken. Alsnog hoef je dit toffe idee niet direct af te schieten, want je kunt de lichtkoepel ook afplakken of verduisteren.

lichtkoepel badkamer

Zie je jezelf al onder deze douche van water en natuurlijk licht staan? Prachtig toch!

mooie badkamer lichtkoepel

Helemaal als je in een bosrijke omgeving woont zul je genieten van het uitzicht door je lichtkoepeltje.

badkamer lichtkoepeltje

Ook boven het bad is een lichtkoepeltje ook heerlijk. Terwijl je licht te genieten van het warme water en het zeepsop kun je naar de sterrenhemel kijken. Wow!

Lichtkoepels in de serre

Een andere hele logische plek voor een lichtkoepel is natuurlijk de serre. Het is een stukje woning dat voelt alsof je buiten zit, ook al is het hartje winter.

Leuk is ook om de maan en de sterren te kunnen zien door de glazen wand of lichtkoepels.

lichtkoepel-serre

serre-vanaf-buiten

serre-lichtkoepel

Heb je katten in de wijk rondlopen? Dan is de kans groot dat je ze af en toe door het glas kunt spotten. Erg grappig gezicht, en kinderen vinden het helemaal geweldig. Oke, er zit een klein nadeel aan die je misschien al aan voelt komen; katten hebben meestal vieze pootjes. Dus zo nu en dan zul je de lichtkoepels wel moeten schoonmaken.

Lichtkoepel voorbeelden voor je veranda

De veranda… Als je er eentje hebt bof je maar. Een veranda staat hoog op veel ultieme woongenot-verlanglijstjes.

Een veranda is vanuit zichzelf natuurlijk al behoorlijk licht, maar met een lichtkoepel ga je echt next level.

lichtkoepel-op-veranda

lichtkoepel-veranda

veranda-lichtkoepel-buiten

Lichtkoepel in de keuken

Een andere geweldige plek waar we wat lichtkoepel voorbeelden van tegenkwamen, was van lichtkoepels in de keuken.

keuken-lichtkoepeltje

keuken-lichtkoepel

Lichtkoepel prijzen

De lichtkoepel prijzen zijn de laatste tijd flink gedaald. De prijzen van de goedkoopste lichtkoepels beginnen rond de 30 euro, zoals bijvoorbeeld de lichtkoepel Domelite. De domelite lichtkoepel is beschikbaar in ruim 20 maten. Welke maat je moet kiezen hangt vaak af van hoe de balken in het plafond liggen, en of het mogelijk is om daar aanpassingen aan te maken indien je echt een grote domelite lichtkoepel wilt.

Ben je nog niet klaar met mooie foto’s bekijken, check dan eens deze lichtkoepels op pinterest.