Herken je het gevoel dat je krijgt wanneer je een hotelkamer binnenstapt? Zo’n luxe slaapkamer straalt meteen klasse uit.  De zeepjes in de badkamer, mooie meubels maar vooral dat geweldige bed wat er staat. Om de een of andere reden is de samenhang tussen de gebruikte materialen perfect, en voelt het meteen fijn in de ruimte.

luxe slaapkamer ruimtelijk

Natuurlijk zijn de kasten lekker leeg, ligt er geen troep en is alles perfect schoon. Bovendien is het bed, meestal een mooie boxspring, heerlijk strak opgemaakt.

Na zo’n weekendje hotel ben je compleet uitgerust voor een nieuwe werkweek. Maar hoe bereik je dit gevoel ook in je slaapkamer bij je thuis!?

In een luxe slaapkamer staat een boxspring

Ten eerste ziet een boxspring er al snel luxe uit. Door de hoogte van het bed, de mooie stoffen bekleding, en vaak een hoofdbord die er nog een schepje bovenop doet.

 

luxe slaapkamer bed

Maar waarom ligt het zo lekker?

Dit komt omdat een boxspring is opgebouwd uit drie delen. Ten eerste de box, waar vering in verwerkt is, het boxspring matras en ten slotte het topdekmatras.

Het topdekmatras en het boxspring matras vullen elkaar aan qua stevigheid, zachtheid en ligcomfort, waardoor een fijne slaaphouding ontstaat.

Uitstraling van hoge klasse

Afhankelijk van persoonlijk voorkeur kunnen er een aantal elementen toegevoegd worden aan de slaapkamer om de echte hoteluitstraling over te nemen. Ik vind dat het hem vaak zit in subtiliteiten die niet opvallen.

Om de klasse van de boxspring aan te vullen kun je kiezen voor een mooie dekbedovertrek. Ga in dezen voor een dekbedovertrek van een fijn materiaal zoals zijde. Vul de sfeer van het bed aan met kussens die je stapelt in een V-vorm en het bed is compleet.

luxe slaapkamer

Bij het gevoel van luxe, hoort ook een beetje het gevoel van rust.

Hou de verdere inrichting dus rustig.

Kies voor egale muren in één kleur, pasteltinten zorgen vaak ook voor een rustieke uitstraling. In combinatie met mooie verlichting zal je slaapkamer als een echte oase van rust gaan aanvoelen.

Extra tips voor een luxe slaapkamer

Om de luxe slaapkamer verder in te richten kun je denken aan:

  • Een zacht tapijt voor warme voeten
  • Een leuk plantje hier en daar, maar niet te groot
  • Kandelaars met kaarsen, 3 kleintjes bij elkaar staat erg chique
  • Sierplinten bij de kozijnen
  • Een mooie zachte kleur verf op de muren, pastelkleuren doen het vaak erg goed
  • Gebruik ook veel rondingen in de inrichting; mensen houden van nature niet van scherpe dingen, ook niet om naar te kijken. Rond straalt iets zachts uit.
  • Veel kussens en zoals hieronder op de foto; gebruik verschillende hoezen
  • Luxe slaapkamers hebben vaak mooie gordijnen of shutters

luxe slaapkamer donker