Dat ze een heleboel voordelen hebben, hoeven we je niet te vertellen: zonnepanelen! Met misschien wel de belangrijkste: voordelig voor het milieu én wat betreft energiekostenbesparing. Maar tegelijkertijd kleeft er ook een nadeel aan: zonnepanelen winnen niet altijd de schoonheidsprijs.

Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel mooie zonnepanelen te vinden – die we graag aan je voorstellen in dit artikel.

De kleur doet wonderen

Bij zonnepanelen denken we al snel aan de variant met de donkerblauwe kleur en de opvallende aluminiumrand. Hoewel we dit model nog regelmatig voorbij zien komen, zijn er vandaag de dag een heleboel vernieuwde looks ontworpen. Bijvoorbeeld het zonnepaneel met een egale zwartkleurige look. En dat is een heel ander gezicht op het dak!

Het zwartkleurige zonnepaneel is er te vinden zonder die aluminiumrand – en dat doet wonderen voor de uitstraling. Ineens gaat het om mooie zonnepanelen, die er een stuk strakker en eleganter uitzien. Niets meer om je voor te schamen, dus!

Samen met de buren

Ben je de eerste in je straat die van plan is om zonnepanelen te plaatsen? Dan is het een goed idee om dit in samenspraak met de buren te doen! Grote kans dat zij ook al ergens in hun achterhoofd hadden zitten dat het best een goed idee is om over te stappen op zonnepanelen. Zo kunnen jullie samen de knoop doorhakken: zoek een stijlvol model uit en bereken de zonnepanelen prijs!

Zo zorg je voor een gelijke look in de straat. Waar het soms wat gek staat als er op één woning zonnepanelen te vinden zijn, wordt dit een heel ander verhaal als alle daken zonnepanelen hebben. Zeker als jullie ze op precies dezelfde hoogte en dakpannen laten plaatsen. Ga dus voor de gezamenlijke installatie.

Je kunt hier lezen of je beter zonnepanelen kunt kopen of kunt huren.

zonnepanelen met buren

Indak zonnepanelen

Naast het bekende blauwkleurige paneel met de aluminiumrand, zien we ook al snel voor ons dat het paneel óp het dak ligt. En op deze manier extra opvalt – wat je misschien juist liever niet zou willen. Daar is gelukkig een oplossing voor: indak zonnepanelen, van vernieuwende merken als Tesla.

Zoals de naam al doet vermoeden, worden de indak zonnepanelen volledig geïntegreerd ín het dak. Dat ziet er uiteraard veel mooier uit! Panelen die op gelijk niveau met de dakpannen liggen, kunnen we zelfs stijlvol noemen. Daarbij is er ook nog een praktisch voordeel: er is minder kans op schade, bijvoorbeeld bij harde wind!

Kies voor mooie zonnepanelen

Vandaag de dag zijn er een heleboel innovaties op het gebied van de uitstraling van zonnepanelen. Zo kun je zonnepanelen die verwerkt zijn in je dakpannen krijgen.

En dat draagt een groot voordeel met zich mee: zonnepanelen worden steeds mooier en eleganter. Voor de looks hoef je het niet meer te laten. Op naar een duurzame woning met zonnepanelen!