Ja dit werkt fijn! Laten we maar meteen met de eindconclusie beginnen van de test die ik thuis heb gedaan met de Nedis Smartlife slimme lampen. Ik bestelde ze op Bol.com en ontving ze vorige week al. Ik kon niet wachten om ze direct te installeren en ben zeker blij met het resultaat. Het is mijn eerste ervaring met slimme lampen en ik had niet verwacht dat het zo simpel zou werken. 

Uitpakken, wat zit er in de Nedis doos?

Eigenlijk zit er niet heel veel spannends in de doos. En dat vind ik positief! Want het draait uiteindelijk om de lamp. De meeste lampen bij mij thuis hebben een dikke fitting (een E27 fitting), dus ik moest een afweging maken waar ik hem als eerste wilde gaan testen.

Het werd de eetkamer, omdat we daar geen dimmer op de verlichting hebben leek mij dat een grote toegevoegde waarde. Het fijne is namelijk dat je met je smartphone de lamp kunt dimmen. Dat is dus een ingebouwde functie in de lamp zelf! En dat ben ik nog niet eerder tegengekomen. Superhandig!

 

Connect de lamp met je smartphone

Ik had eigenlijk geen idee hoe ik de lamp zou kunnen connecten met m’n telefoon. Om te beginnen downloadde ik de Nedis app (Apple, Android).

Het connecten van de lamp ging eigenlijk heel makkelijk. Zodra je de lamp in de fitting hebt gedraaid gaat hij, zoals aangegeven, knipperen. Vervolgens zorg je ervoor dat de app weet met welk wifi-netwerk hij moet verbinden.

Toen dat gebeurd was, kon ik de lamp direct bedienen met mijn iPhone. Ik had een kleine vertraging verwacht bij de bediening, maar hij reageert razendsnel. Je kunt er met snel tappen haast een stroboscoop van maken!

Bedien de lamp met je smarphone; aan/uit en hoe fel hij staat

Lamp koppelen aan Google Home

Het volgende doel was om de lamp te connecten met de Google Home mini die we thuis hebben staan. Dat ging ook soepel en nu kunnen we de lamp met spraakbediening aan en uitzetten.

Spraak vind ik eerlijk gezegd nog net te vaak even mislukken als je iets zegt, maar het is wel mooi als het werkt. Dat ligt uiteraard aan Google Home, en niet aan de lamp.

En natuurlijk een leuke toevoeging, helemaal als je met 1 spraak commando een “cosy night” kunt starten.

Een slimme lamp brengt ook veiligheid

Het leuke van een slimme lamp als deze is dat je ook tijdschema’s kunt instellen wanneer hij aan/uit moet gaan. Dat is bijvoorbeeld ideaal voor tijdens vakanties, zodat het voor buitenstaanders lijkt alsof er toch iemand thuis is. Een keertje instellen in de app, en klaar is kees. Geen gehannes meer met van die schakelaars!

digitale klok

Een ander voordeel van meerdere slimme lampen in huis, is dat als je er een op je slaapkamer op zolder hebt hangen je hem standaard uit kunt laten gaan rond een uur of 10. Zo beperk je het aantal uur dat zo’n lamp “per ongeluk” nutteloos aan staat.

Eindoordeel na een paar dagen in gebruik

+ Het is een toffe gimmick in huis
+ Een dimmer installeren is vele malen duurder
+ De lamp is zeer aantrekkelijk geprijsd
+ De lamp ziet er zelf mooi uit
+ Je kunt in de Nedis app meerdere ruimtes aanmaken
+ Naast een lamp heb je nog veel meer producten van Nedis die je kunt koppelen, zoals een slimme stekker en een beveiligingscamera
+ Je kunt een tijdschema instellen
+ Voorkom nutteloze branduren – en daarmee geld & milieu

– Het licht is misschien wat aan de witte kant, perfect voor lezen maar minder gezellig. Binnenkort hebben ze ook warmere varianten.
– Ik kreeg een aantal keer notificaties dat de lamp “disconnected was” toen hij uitstond. Die notificaties vond ik wat overdreven dus heb ik uitgezet

Zelf een slimme lamp kopen?

Wil je zelf ook graag starten met een stukje Smart home? Vanaf 14,95 heb je al zo’n lamp in je huis of kantoor. Je bestelt eenvoudig bij Bol.com deze slimme filament lamp. Veel plezier!