Ben je woonachtig in een grote stad? Dan is de kans groot dat je je in een relatief kleine woning genesteld hebt, net als ik. Dat is niet erg, want met mijn tips voor het inrichten van een kleine woonkamer kun je erg slim omgaan met beperkte ruimte. Naast het toepassen van deze tips, vind ik het persoonlijk altijd belangrijk om mijn woning goed te onderhouden. In dit artikel daarom een aantal adviezen voor het onderhouden van je kleine stulpje.

Georganiseerd je huis opruimen

Organiseren; je denkt misschien dat je er niet goed in bent, maar iedereen kan het leren. Met een aantal kleine aanpassingen in je huis maak je organiseren namelijk een fluitje van een cent.

De belangrijkste tip die ik je kan geven is: zorg voor een systeem, een systeem waar jij je prettig bij voelt en dat ervoor zorgt dat je spullen binnen no-time opgeruimd zijn.

Veel mensen maken bijvoorbeeld gebruik van kleine mandjes, waarin allerlei losse spulletjes kunnen worden opgeborgen. Maak gebruik van organizers voor je administratie (sorteer!) en berg deze vervolgens op in een mand, of zet ze neer op een plank aan de muur.

Zorg tevens voor voldoende opbergruimte, bijvoorbeeld in de vorm van een inbouwkast.

Zelf heb ik 2 “rommel” laatjes. Daar gaat alles in wat even niet zo snel een plekje kan krijgen door luiheid of tijdelijkheid. Mijn vriendin een laatje, en ik een.

trap opruimen interieur

Wil je meer lezen over je spullen opruimen? Bekijk dan het artikel met de handige opberg ideeen.

Wees niet bang om dingen weg te gooien

Je hebt altijd meer spullen dan je denkt. Ga eens goed bij jezelf na welke spullen je wel en niet gebruikt, en durf dan ook dingen weg te gooien.

Ik heb er echt een sport van gemaakt. Less is more!

minimalisme 2015
Ik houd van minimalistisch

Spullen als oude verjaardagskaarten, tijdschriften en opladers kunnen vaak direct de prullenbak in.

Twijfel je over een item? Dan kun je het waarschijnlijk weggooien. Bedenk dat de meeste spullen gewoon weer opnieuw te koop zijn, mocht je ze ooit nodig hebben.

De balans die ik hanteer is als volgt: de kans dat ik product X ooit weer nodig heb keer de waarde van dat product moet in verhouding staan met de ruimte die dat product inneemt. Is een product goedkoop en klein, kun je het best bewaren. Is een product groot en goedkoop, gooi het weg!

Natuurlijk gaat het hier niet om spullen waar je een persoonlijke herinnering aan hebt; eerder om spullen als kaarsenhouders, vazen en fotolijstjes.

Kabels wegwerken

Natuurlijk zijn kabels in veel woningen echt een doorn in het oog. Het is niet mooi, en veel mensen vinden het lastig om ze goed te verbergen. En ja, dat geldt ook voor die lelijke stekkerdoos.

Er zijn allerlei handige trucjes voor, zoals die hieronder op de foto. Wil je er meer over lezen, we hebben een heel artikel geschreven over kabels wegwerken.

kabels wegwerken kast