Nederlanders hebben een steeds drukker leven. We moeten langer doorwerken en krijgen in ons dagelijks leven met steeds meer stress te maken. Het is daarom niet zo gek dat sauna’s en wellness centres ontzettend goede zaken doen in Nederland. Mensen zijn immers op zoek naar manieren om te ontspannen en relaxen.

Een wellness centre is hiervoor een perfecte plek. Ik kom er zelf niet vaak, maar ben stiekem aan het sparen voor een eigen jacuzzi in de tuin 🙂

Wanneer je echter regelmatig een bezoek aan een dergelijk centre brengt lopen de kosten snel hoog op. Bovendien moet je wel elke keer tijd vrijmaken om naar een wellness centre af te reizen.

Het gebrek aan vrije tijd is echter een reden waarom we juist op zoek zijn naar ontspanning. Zou het daarom niet mooi zijn als je van de badkamer in huis tot een eigen wellness centre kunt omtoveren? Mocht je je badkamer gaan verbouwen en er een vleugje wellness in wilt verwerken, hierbij wat tips in samenwerking met loodgietersgroningen.nl!

Lichte kleuren en natuurlijke accessoires

Wanneer je goed rondkijkt in een wellness centre dan zie je dat er veel lichte kleuren en natuurlijke accessoires gebruikt worden in het interieur.

Lichte groene of hemelsblauwe kleuren zorgen namelijk voor een rustgevend en ontspannen gevoel.

ontspannen in badkamer

Een houten opbergkast in de badkamer zorgt voor een soortgelijk gevoel van ontspannenheid.

Planten in de badkamer zijn andere natuurlijke accessoires die gebruikt kunnen worden.

Gedimde verlichting

Gedimd licht zorgt voor een relaxed gevoel. In een wellness centre wordt dan ook vaak gebruikgemaakt van gedimde verlichting.

mooie badkamer inrichten

In de badkamer thuis is soms ook fellere verlichting nodig wanneer we bijvoorbeeld voor de spiegel staan in de ochtend.

Om deze reden kan je daarom het beste gebruikmaken van dimschakelaars zodat de verlichting gedimd kan worden wanneer dit gewenst is.

Aromatherapie

Met geuren kan je eenzelfde ontspannen gevoel creëren als met licht en kleuren.

De geur van een wellness centre kan thuis gerecreëerd worden met aromatische kaarsen, wierook, oliën met geur en potpourri.

voorbeelden-badkamer-modern

Ook planten met een sterke geur kunnen voor een ontspannen gevoel zorgen. Denk bijvoorbeeld aan lavendel of jasmijn.

Stoomcabine

De grootste trekpleister van een wellness centre blijft natuurlijk de sauna en stoomcabine.

Dit lijkt misschien een onmogelijke taak in de badkamer thuis, maar stoomcabines zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar.

badkamer wellness stoomcabine

De kosten voor een kleine stoomcabine voor thuis valt ook reuze mee. Wanneer je echt het ultieme gevoel van een wellness centre thuis wilt ervaren is een stoomcabine dan ook zeker aan te raden.

Ontspan hoekje

Wanneer je in een wellness centre bent spendeer je niet alle tijd in een stoomcabine of sauna. Soms ga je ook even lekker zitten om een kopje thee te drinken.

Waarom zou je in huis de persoonlijke wellness centre verlaten om in de keuken een kop thee te drinken? Mocht je de ruimte hebben dan is het natuurlijk heerlijk.

luxe-badkamer-fotos

Maak een ontspan hoekje met een klein tafeltje en stoel in de hoek van de badkamer. Hier kan je lekker even uitrusten en van een drankje genieten voordat je weer de stoomcabine induikt.