Een badkamer is tegenwoordig veel meer geworden dan enkel een plek waar we ons kunnen opfrissen in huis. Door de jaren heen heeft is de badkamer geëvolueerd tot een plek waar je óók rus en ontspanning kunt vinden. Veel mensen kiezen er dan ook voor om hun badkamer te verbouwen en helemaal opnieuw in te richten. Ik had laatst een leuk gesprek met een loodgieter in Breda en dat gesprek motiveerde mij om eens wat te schrijven over sanitair aanleggen, en wat daarbij komt kijken.

De badkamer voor relaxen en ontspannen

Voorheen werd er weinig nagedacht over het design van een badkamer. In eerste instantie ging het bij de badkamer namelijk meer om het functionele doel van de kamer. Als er gedoucht of gebadderd kom worden dan was dat vaak al voldoende.

In onze woning (bouwjaar 1910) zat oorspronkelijk niet eens een badkamer. Dat kun je je nu echt niet meer voorstellen, althans ik niet!

Door de jaren heen zijn er veel meer verschillende soorten sanitair bijgekomen in de badkamer om het gebruikersgemak te vergroten. De laatste jaren zien we nu echter een ontwikkeling in de interieur en badkamer trends dat het steeds belangrijker wordt om ook te kunnen relaxen en ontspannen in de badkamer.

badkamer-jacuzzi-groot

Badkuipen worden groter en steeds meer worden er zelfs jacuzzi’s in badkamers geïnstalleerd. Douchekoppen worden ook groter en de perfecte straal is hierbij van groot belang.

In plaats van één gootsteen worden er nu vaak twee gootstenen geplaatst zodat je als koppel niet op elkaar hoeft te wachten. Verder wordt comfort en ontspanning in de badkamer gerealiseerd met verlichting en accessoires.

badkamer-jacuzzi

Plan opstellen voor sanitair aanleggen

Een badkamer renovatie begint altijd met het opstellen van een goed plan. Het sanitair in de badkamer speelt natuurlijk een grotere rol in het opstellen van dit plan.

Een loodgieter kan je niet alleen helpen met het aanleggen van sanitair in de badkamer, maar ook met het opstellen van een plan voor de renovatie van de badkamer. Ik wist dat zelf niet, en heb uiteindelijk het plan door een badkamerboer laten maken, zelf nog wat gewijzigd en de aannemer aan het werk gezet…

sanitair aanleggen

De loodgieter kan je namelijk precies alle mogelijkheden laten weten voor de renovatie van een badkamer. Hij of zij kan je vertellen welke soorten sanitair geschikt zijn voor de ruimte die je hebt, of er waterleidingen verlegd moeten worden en hoe je het beste gebruik maakt van de ruimte die je hebt.

badkamer-verbouwen-loodgieter

Een loodgieter in Breda kan je daarom niet alleen helpen met sanitair aanleggen in de badkamer, maar je kunt de loodgieter ook al eerder contacteren om te helpen met het opstellen van een plan voor de renovatie van de badkamer.