Het kan verleidelijk zijn om in de slaapkamer het één en ander te laten slingeren: een kledingstuk, schoenen, je badjas of toiletspulletjes bijvoorbeeld. Maar wist je dat dat helemaal niet goed is voor je nachtrust? Je slaapkamer is dé plek om tot rust te komen.

En in een opgeruimde kamer kan dat nou eenmaal stukken beter. In dit artikel daarom 5 handige tips voor een opgeruimde slaapkamer.

Zorg voor eenheid in het interieur van je slaapkamer

Net als in de rest van het huis, is het goed ook in de slaapkamer eenheid te creëeren. Kies dus bewust een stijl en een kleur en zorg dat meubels, de muren, de vloer en de gordijnen goed bij elkaar passen. Dit zorgt voor een rustig aangezicht en kan doorslaggevend zijn in de opgeruimde uitstraling van jouw slaapkamer.

Houd kleine rommeltjes uit het zicht

Natuurlijk heb je in de slaapkamer soms wat kleine losse spulletjes die je vrijwel dagelijks gebruikt. Een glaasje water, een tube handcrème, een boek of een bril bijvoorbeeld. Stop deze spulletjes in het laatje van je nachtkastje of in een handig mandje naast je bed. Zo heb je alles altijd bij de hand, maar ziet het er een stuk opgeruimder uit!

Voldoende kastruimte is essentieel

Om je slaapkamer goed op te ruimen kun je niet zonder kastruimte. En dan niet een kast waar al je kleding net aan in past, maar goede ruime slaapkamerkasten met plek genoeg. Op die manier kun je schone kleding gemakkelijk opbergen, weet je altijd waar je spulletjes liggen en houd je je kamer netjes. 

Voor werkelijk iedere slaapkamer is een passende kast te vinden (of te maken). Zorg in ieder geval dat de kast groot genoeg is. Voor een opgeruimde look is het bovendien slim om te kijken naar slaapkamerkasten en schuifdeurkasten die je volledig kunt afsluiten. Deur dicht? Dan zijn al je spulletjes direct uit het zicht.

Wees zuinig met accessoires in de slaapkamer

In een opgeruimde en overzichtelijke slaapkamer is natuurlijk ook plaats voor wat bijpassende accessoires. Een nachtlampje, een wekker, maar bijvoorbeeld ook een grote vaas met siertakken of een schilderij aan de muur. Kies accessoires die functioneel zijn of die goed passen bij de stijl van jouw slaapkamerinterieur. En wees zuinig. Want teveel (kleine) accessoires kunnen een ruimte onbedoeld rommelig maken. Dat zou jammer zijn!

Weg met die stoel

We kennen ‘m allemaal wel: die ene stoel of kruk in een hoekje van de slaapkamer waar je ’s avonds met een zwaai je gedragen kleding ingooit. Er op zitten doe je zelden, want de kleding die er op ligt vormt al snel een hele berg. Niet doen dus. Stoel er uit en kleding terug in de kast of direct in de wasmand. Daarmee voorkom je trouwens ook direct een hoop kreukels in de kleding die je deze week nog eens wil dragen 😉