In je zoektocht naar een nieuwe vloer, kan het je niet ontgaan dat PVC vloeren enorm trendy zijn. Voordelen als een goede akoestiek, het onderhoudsvriendelijke karakter en het gemak waarmee je PVC schoonhoudt spelen daarbij natuurlijk een rol. Maar wist je dat je qua stijl ook alle kanten op kunt met een PVC vloer?

Lees verder voor inspiratie voor jouw nieuwe vloer!

De klassieke uitstraling van een houten vloer

Wil je graag een houtlook vloer in huis, maar geen laminaat of parket? Dan is PVC the way to go. Een PVC vloer met houtlook lijkt nét echt, maar dan met het gemak van kunststof materiaal. Kijk ook zeker eens naar de verschillende legmotieven, zoals een vloer in visgraatpatroon. Een klassieke visgraat geeft je interieur een chique uitstraling en maakt je vloer tot een interessant onderdeel van je interieur.

Een industriële sfeer

Een industrieel interieur is helemaal van deze tijd en een vloer met betonlook past daar perfect bij. En met keuze uit verschillende beton kleurtinten kun je helemaal je eigen draai geven aan jouw nieuwe vloer.

PVC vloer in de badkamer

Voor een badkamervloer ben je wellicht geneigd te kiezen voor mooie (natuur)tegels. Geen verkeerde keuze natuurlijk.

Maar wist je dat PVC vloeren ook in tegellook verkrijgbaar zijn? En dit kunststofmateriaal is ook nog eens reuze geschikt voor de badkamer. Je creëert daarmee dezelfde stijlvolle sfeer als met tegels, maar dan zonder moeilijk schoon te maken voegen.

Dat klinkt als een win-win situatie! 

Creatief met PVC

Maak een statement met je vloer en kies een PVC vloer met fraai design. Wat dacht je van planken die van houten kratten gemaakt lijken?

Of een bonte verzameling tegeltjes met uiteenlopende patronen voor een speels effect? Wees creatief en maak van je vloer de blikvanger van de kamer.

Eindeloos veel keus

Op tapijt na, is bijna iedere harde vloer ook in PVC uitvoering verkrijgbaar. In veel gevallen is dat voordeliger dan echt hout of steen. Maar ook de andere voordelen van PVC vloeren kunnen doorslaggevend zijn in je keus. Kijk goed wat jij belangrijk vindt bij een vloer en naar jouw wensen qua materiaal, kleur en uitstraling.

Dat de mogelijkheden met PVC eindeloos zijn, zie je wel aan het assortiment van Laminaatenparket.nl. Houtlook in tientallen kleuren en uitstralingen (smal, breed, licht, donker, etc.) en PVC dat lijkt op steen, beton of tegels. Voor ieder interieur een passende vloer. Wat is jouw favoriet?